Tranbärsgele recept

Saffranspannacotta med tranbär

Saffranspannacotta med tranbär

Pannacotta är en klassisk italiensk efterrätt som blivit mycket populär i Sverige. Namnet betyder helt enkelt kokt grädde, eftersom tjock grädde som kokas blir ännu tjockare
I väntan på julstruts – julig kalkonfilé

I väntan på julstruts – julig kalkonfilé

Häromdagen fick jag i uppdrag att skapa en jullunch med efterrätt för fyrtio personer. Min första instinkt var självklart sill, skinka, jansson, köttbullar…
Svamppaté med lingonsås

Svamppaté med lingonsås

Borsta svampen noga och skär den i bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör, 10–15 minuter
Gott nytt år

Gott nytt år

Igår bjöd jag på en dessert med vit chokladpanacotta med björnbärsmousse och tranbärsgele i mina nya fina glas från #Dimoda
Gott nytt år

Gott nytt år

Igår bjöd jag på en dessert med vit chokladpanacotta med björnbärsmousse och tranbärsgele i mina nya fina glas från #Dimoda
Färgglad början

Färgglad början

En spännande inledning på helgen. Syster yster skickar ett recept, som bara MÅSTE provas. Grönsaksodlaren är en bra påhejare, när något nytt är på gång
Tranbärscumberlandsås till patén

Tranbärscumberlandsås till patén

På tok för sent kom jag i fredags på att jag ville ha cumberlandsås till patén. Jag hade faktiskt detta till trots lyckats med mitt projekt, om det inte hade varit för att jag avstod från arrowrot vid första försöket

Sockerlagskokta äpplen med god gelé

 Skala, dela och ta ur kärnhusen på äpplena. Koka upp lagen och låt äpplena koka i 2-3 minuter. Låt svalna och fyll kärnhusen med gelé inför serveringen

Kalkon med balsamvinägersås

Tina kalkonen och ta ut inälvspåsen. Lägg kalkonen i en ugnssäker form. Pensla med det smälta smöret. Krydda ut- och invändigt med salt, peppar, dragon, samt skal och saft av citronen

Tranbärsgelé

Koka bären i vattnet, sila bort skalen. Tillsätt syltsockret opch rör om då och då. Fyll på uppvärmda rena glasburkar

Älggryta med kantareller

4 portioner eller mer. Älggryta  – gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde

Älggryta med kantareller

4 portioner eller mer. Älggryta  - gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde

Kantarellsås med konjak

3-4 portioner, ca 3 dl Gräddig kantarellsås av gula kantareller med smak av konjak. Svampsås är gott och kantarellsås den godaste svampsåsen

Helstekt kalkon

Ta vara på ev krås, dvs hals, muskelmage och hjärta. Förbered ev fyllning till kalkonen, se förslag längre ner

Svamppaté med lingonsås

1.  Borsta svampen noga och skär den i bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör, 10–15 minuter

Kantarellsås med konjak

3-4 portioner, ca 3 dl Gräddig kantarellsås av gula kantareller med smak av konjak. Svampsås är gott och kantarellsås den godaste svampsåsen