Pannacotta är en klassisk italiensk efterrätt som blivit mycket populär i Sverige. Namnet betyder helt enkelt kokt grädde, eftersom tjock grädde som kokas blir ännu tjockare
Häromdagen fick jag i uppdrag att skapa en jullunch med efterrätt för fyrtio personer. Min första instinkt var självklart sill, skinka, jansson, köttbullar…
En spännande inledning på helgen. Syster yster skickar ett recept, som bara MÅSTE provas. Grönsaksodlaren är en bra påhejare, när något nytt är på gång
På tok för sent kom jag i fredags på att jag ville ha cumberlandsås till patén. Jag hade faktiskt detta till trots lyckats med mitt projekt, om det inte hade varit för att jag avstod från arrowrot vid första försöket
Skala, dela och ta ur kärnhusen på äpplena. Koka upp lagen och låt äpplena koka i 2-3 minuter. Låt svalna och fyll kärnhusen med gelé inför serveringen
Tina kalkonen och ta ut inälvspåsen. Lägg kalkonen i en ugnssäker form. Pensla med det smälta smöret. Krydda ut- och invändigt med salt, peppar, dragon, samt skal och saft av citronen
4 portioner eller mer. Älggryta – gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde
4 portioner eller mer. Älggryta - gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde