Tranbärsbröd recept

Gott tranbärsbröd med surdeg

Gott tranbärsbröd med surdeg

tranbärsbröd Ingredienser till 2 limpor 20 g färsk jäst. Gott tranbärsbröd med surdeg. God eftermiddag. Idag har jag passat på att baka lite bröd här hemma och den här gången blev det en limpa med surdeg och tranbär och det blev väldigt gott
Tranbärsbröd i långpanna

Tranbärsbröd i långpanna

All min tid, denna höst, gått till att arbeta och studera och försökt få dessa två att gå ihop. Tid för att göra det jag älskar (dvs matlagning och bakning) har fått sättas i viloläge, vilket är helt korkat då det är en av de saker som ger mig energi
Solros- och tranbärsbröd

Solros- och tranbärsbröd

Om ni tycker om bröd med mycket kärnor, frön och torkad frukt så är det här brödet perfekt. Det är inte sista gången jag bakar det här brödet, det blev en favorit här hemma
Solros och tranbärsbröd

Solros och tranbärsbröd

Bakade faktiskt mitt första bröd med torkad frukt idag, då jag inte gillar någon form av torkad frukt så har jag inte bakat med det tidigare, men sambon gillar fruktbröd bakade jag dessa till honom

Solros- och tranbärsbröd

Frysen gapade tom här hemma och jag var sugen på ett grovt bröd, därför bestämde jag mig för att baka ett solros- och tranbärsbröd som jag länge sneglat på i boken
Frysen svämmar över..

Frysen svämmar över..

Här kommer mitt senaste verk ett Aprikos och tranbärsbröd. Ja frysen är knökeful men det hindrar mig inte från att baka ännu mera bröd
Ekologiska brödmixer

Ekologiska brödmixer

Jag har hittills testat två av deras brödmixer, valnötsbröd och tranbärsbröd. Detta inlägget är tillägnat alla er som inte tror att ni kan baka bröd

Tranbärsbröd

Lägg vetekrosset i en bunke och häll på vattnet. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i minst 4 timmmar eller över natten

Tranbärsbröd med hasselnötter

Källa. Portioner. 2 brödIngredienser. Fördeg. 100 gram grundsurdeg150 gram vetemjöl special50 gram rågmjöl200 gram vattenSkållning

Rustikt tranbärsbröd

(1 bröd)4 dl grahamsmjöl (240 g)5 dl vetemjöl (300 g)1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver1/2 tsk salt100 g torkade tranbär1/2 dl mörk sirap2 dl Guinness (3,5 %)2 dl filmjölksmör och mjöl till formenSätt ugnen på 200ºC