tranbärsbröd Ingredienser till 2 limpor 20 g färsk jäst. Gott tranbärsbröd med surdeg. God eftermiddag. Idag har jag passat på att baka lite bröd här hemma och den här gången blev det en limpa med surdeg och tranbär och det blev väldigt gott
All min tid, denna höst, gått till att arbeta och studera och försökt få dessa två att gå ihop. Tid för att göra det jag älskar (dvs matlagning och bakning) har fått sättas i viloläge, vilket är helt korkat då det är en av de saker som ger mig energi
Om ni tycker om bröd med mycket kärnor, frön och torkad frukt så är det här brödet perfekt. Det är inte sista gången jag bakar det här brödet, det blev en favorit här hemma
Jag hittade ett recept på ett mjölkpaket som jag förståss gjort om lite. 1 dl torkade tranbär1/2 dl torkade aprikoser1 dl solrosfrönDetta tillsammans med 1 1/2 dl ljummet vatten ca 20 min
Bakade faktiskt mitt första bröd med torkad frukt idag, då jag inte gillar någon form av torkad frukt så har jag inte bakat med det tidigare, men sambon gillar fruktbröd bakade jag dessa till honom
Frysen gapade tom här hemma och jag var sugen på ett grovt bröd, därför bestämde jag mig för att baka ett solros- och tranbärsbröd som jag länge sneglat på i boken