Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja. 11 urkärnad, finhackad röd chili ev 1-2 tsk chipotlepasta. 2 Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten
Dansen avklarad - snart dags för uppvisning på stadens traditionella marknad i slutet av maj. Krydda rikligt med salt, peppar, chiliflakes, paprikapulver och spiskummin
Tillsätt den urkärnade chilin, basilikan och tomaterna och mixa tills du har en jämn smet. På samma sett använd mer chili eller basilika om du föredrar mer av någon smak
Vänd steken då och då och pensla med chilimarinaden. Hacka den andra vitlöksklyftan fint, blanda sweet chilisås, honung, farinsocker och 2 msk ananasjuice till en chilimarinad. Pensla steken med 1 msk av chilimarinaden och sätt in grytan i ugnen, 1 tim 15 min. 2 msk sweet chilisås
Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad. 1/2 dl sweet hot chili sauce. 1/2 dl sweet hot chili sauce
Jag testade därför att byta ut den traditionella fisken i mitt gamla recept mot kokta kikärtor. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Domoda är en fantastisk traditionell rätt från Gambia. Chili om du gillar hetta (färsk eller pulver). Tillsätt tomat och eventuellt chili, stek lite till under omrörning
Traditionellt sett så ska den innehålla vissa saker, tex okra, paprika, chili,selleri och lök. Kreolsk Gumboca 6 pers4 kycklingfiléer250 g chorizokorv (jag använde Asado)2 stora gula lökar3 stjälkar selleri1 röd paprika1 grön paprika1 vitlök king solo1 burk cocktailtomater (eller krossade tomater)3 majskolvar2 morötter1 skvätt vitt vin2 lagerblad1½-2 tsk chilipulver2 msk jamacian jerksalt och peppar2 msk kycklingfondca 2 tsk japansk soja2-3 msk maizenaredningen burk kräftstjärtarmycket färsk timjanfärsk korianderJag gjorde denna gryta i min Crock Pot, men det går även att göra den i en vanlig gjutjärnsgryta på spisen under låg värme. 1½-2 tsk chilipulver
De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite
Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg. ½ röd chili. Lammfärsbiffar. Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min