Tournedos soja recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Soja. Tournedos. Soja. Spä med oxfonden och tillsätt sojan, låt koka i 10 – 15 minuter. Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Tournedos med gorgonzolasås

Tournedos med gorgonzolasås

Tillsätt buljongtärningen och sojan. Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva gorgonzola, men spara ca 4 msk gorgonzola till såsen. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka]. 0,5 tsk kinesisk soja. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka] 200 g gorgonzola 2 krm svartpeppar, nymald smör, till stekning 3 krm salt 0,5 dl torr sherry 4 dl crème fraiche 1 köttbuljongtärning 0,5 tsk kinesisk soja
Tournedos Löwander

Tournedos Löwander

Bryn lök till såsen och rör ner dijonsenap, tomatpuré, soja och fond. japansk soja. tournedos, ca 150 g/st
Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Tournedos med bearnaisepotatis och kantarellsås. Tillsätt 3 dl grädde, 1/2 msk soja och en klick gelé. 3 dl grädde, 1/2 msk soja och en klick gelé
Oxfilé med tre såser

Oxfilé med tre såser

Tournedos i tre akter4 personer12 st små bitar oxfilé, (à ca 50 g) 2 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald Bearnaisesås (köpt eller hemgjord, i boken har man gjort en snabbvariant av hemgjord men den har jag inte testat)Svampsås. Smula ned en grönsaksbuljontärning och t illsätt även 2 msk soja
Bästa nyårsmiddag 2017

Bästa nyårsmiddag 2017

Servera tournedosen med såsen, potatisrullarna och uppfrästa snibbar av kronärtskocksbottnar eller lite stekt svamp
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Tournedoserna kan förberedas och slås in i smördeg i god tid, såsen kan förberedas och monteras med smör precis innan serveringen

Tournedos Rossini

Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos. Tillsätt soja och 1 dl av vinet. 2 msk kinesisk soja

Rödvinsmarinerad högrev

Putsa köttet och skär det i tournedos liknande bitar. Blanda med rödvin, soja, grönsaker och örter. 1 dl japanska soja

Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott

Forma fiskfiléerna till tournedos och bind ihop med steksnöre eller vik dem dubbelt på mitten. Koka upp vin, buljongtärning, balsamvinäger, soja, kanel och cayennepeppar i en kastrull