Smaka av med soja, salt, peppar, sirap och eventuellt gele. 1 msk soja. 1 msk soja. Alltså OJ vilken mumsig middag vi lyckades få till, jag och älskling
Soja. Tournedos. Soja. Spä med oxfonden och tillsätt sojan, låt koka i 10 – 15 minuter. Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Tillsätt buljongtärningen och sojan. Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva gorgonzola, men spara ca 4 msk gorgonzola till såsen. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka]. 0,5 tsk kinesisk soja. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka] 200 g gorgonzola 2 krm svartpeppar, nymald smör, till stekning 3 krm salt 0,5 dl torr sherry 4 dl crème fraiche 1 köttbuljongtärning 0,5 tsk kinesisk soja
Tournedos i tre akter4 personer12 st små bitar oxfilé, (à ca 50 g) 2 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald Bearnaisesås (köpt eller hemgjord, i boken har man gjort en snabbvariant av hemgjord men den har jag inte testat)Svampsås. Smula ned en grönsaksbuljontärning och t illsätt även 2 msk soja
Forma fiskfiléerna till tournedos och bind ihop med steksnöre eller vik dem dubbelt på mitten. Koka upp vin, buljongtärning, balsamvinäger, soja, kanel och cayennepeppar i en kastrull