Tournedos smör recept

Baconlindad tournedos med conjacssås

Baconlindad tournedos med conjacssås

Hetta upp en stekpanna och stek oxfilébitarna hastigt i smör för att få en fin färg på köttet. Som huvudrätt på nyårsafton åt vi en baconlindad tournedos med conjacssås, potatiskaka, sparris och en grönsallad
Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Tournedos med rödvinssås, sötpotatis och gulbeta

Tournedos med rödvinssås, sötpotatis och gulbeta

Gjorde en sk tournedos, dvs tjocka bitar av oxfilé som jag stekte i smör. smör. smör. smör. Smält en liten klick smör i en kastrull, lägg i löken och stek några minuter tills löken fått lite färg
Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Smör att steka med. En historia säger att rätten Tournedos Rossini fick sitt namn när Rossini övervakade kocken medan rätten tillagades varpå kocken blev less på kompositörens konstanta frågor och bad Rossini lämna honom i fred
Tournedos med gorgonzolasås

Tournedos med gorgonzolasås

smör, till stekning. Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva gorgonzola, men spara ca 4 msk gorgonzola till såsen. Lägg dem hela i en form med smör, ställ in i ugnen tills potatisen får färg ca 5-10 minuter. Lägg tomaterna i en form med smör och ställ in i ugnen på 180 grader tills de blir varma och mjuka ca 5-10 min. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka]. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka] 200 g gorgonzola 2 krm svartpeppar, nymald smör, till stekning 3 krm salt 0,5 dl torr sherry 4 dl crème fraiche 1 köttbuljongtärning 0,5 tsk kinesisk soja. Tillbehör4-8 tomater ca 800 g potatis smör, till stekning 250 g sparris (en knippe)
Tournedos Homard – nyårsmat

Tournedos Homard – nyårsmat

Innan servering sprutar jag brysselkålen med smör- och rapsoljespray. Jag pratar vita dukar och linneservetter, höga kandelabrar, guld, bling, och stramt upplagda tallrikar med lyxiga råvaror som tournedos, hummer och tryffel
Tournedos gorgonzola à la Kristina med bakad potatis

Tournedos gorgonzola à la Kristina med bakad potatis

Smält smör och gorgonzola i kastrull, tillsätt lök och dijonsenap sist grädden, låt koka i ca 10 min. 75 g smör. Sås400 g gorgonzola gräddig 1 gul lök 1 msk dijonsenap 75 g smör 0,5 dl grädde
Oxfilé tournedos med bacon och mandelpotatispuré

Oxfilé tournedos med bacon och mandelpotatispuré

Koka under tiden upp smör och mjölk i en kastrull. Salta och peppra tournedosen. Pressa potatisen i en potatispress direkt när den är nykokt, tillsätt smör-mjölken, vispa snabbt ihop till en slät och fin puré och smaka av med salt
Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Smör att steka med. Bryn oxfilén runt om i smör på hög värme. Stek brödskivorna gyllene i smör, lägg brödet på köttet sen en skiva pastej och sist hyvlad tryffel
Tournedos

Tournedos

Tillsätt smör vid servering. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull och stek lök och svamp tills de får färg
Tournedos med potatisbollar

Tournedos med potatisbollar

Bryn det i smör i en riktigt varm panna tills det får färg. Tournedos. Vid servering Värm på såsen och klicka i smöret
Flamberad tournedos

Flamberad tournedos

Häll olivolja i en stekpanna och lägg i en klick smör. Häll upp en såsspegel på varm tallrik och lägg på en tournedos och servera med något potatis- eller grönsakstillbehör