Tournedos rödvin recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Sila såsen och häll i madeiran, låt koka några minuter, smaka av med rödvinet. Tournedos. Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Oxfilé tournedos med bacon och mandelpotatispuré

Oxfilé tournedos med bacon och mandelpotatispuré

Skala och tärna grönsakerna till rödvinsskyn. Salta och peppra tournedosen. rödvin. Häll på rödvinet och koka tills ca 0,5 dl återstår. Häll på rödvinssky och koka i minst 10 minuter tills du har en fin smak. Lägg ner dom i rödvinssky och koka i 5 minuter. Ugnsbaka tournedosen cirka 10 minuter tills kärntemperaturen är 50 grader. tournedos a 180 gram
3 x Oxe

3 x Oxe

Tournedos. Oxkinderna bräserade jag i rödvin och en bit av oxfilén gravde jag i bland annat portvin, lime och grönpeppar och serverade med små salladsblad
Tournedos Rossini – min paradrätt

Tournedos Rossini – min paradrätt

Servera med råstekt potatis och ett gott franskt rödvin som Couvent des Jacobins. Tournedos Rossini – Recept 4 personer. 2 dl rödvin. 2 dl rödvin

Tournedos med inbakad potatis och rödvinsås...

Tournedos med inbakad potatis och rödvinsås. Rödvinsås. Rödvinsås. 5 dl rödvin. Detta har verkligen varit en tumult vecka med mycket anspänningar inför Sveriges Mästerkock 2012 som började sändas den 9 Januari
3-rätters meny till farmor och farfars 140-årsfest - recept på gorgonzolaspäckad oxfilétournedos

3-rätters meny till farmor och farfars 140-årsfest - recept på gorgonzolaspäckad oxfilétournedos

Gorgonzolaspäckad oxfilétournedos med potatis- och getostrulle samt gräddsky * Kraftigt rödvin. Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen

Viltournedos med rödvinssås och potatiskaka

Stycka fyra tournedos á 175 gram styck av mittbiten på filén, pensla köttet med olja och lägg på ett fat för att uppnå rumstemperatur. fräs 1 deciliter av löken i olja och häll i fyra deciliter rödvin och buljongen

Oxfilé med murklor och rödvin

Denna lokala butik hade tyvärr bestämt sig för att Krusboda skulle äta Tournedos på rostas och inte oxfilé denna lördag

Rödvinsmarinerad högrev

Putsa köttet och skär det i tournedos liknande bitar. Blanda med rödvin, soja, grönsaker och örter. Vatten ev rödvin

Grundsåser, hjälpsåser och specialsåser

till feta fläskrätter) samt till tournedos, kotletter m. 1 dl rödvin. 1 dl rödvin. Recepten till grundsåserna är tagna ur Svenskt husmoderslexicon, tryckt 1956