Tournedos perfekt recept

Så steker Du en perfekt Tournedos

Så steker Du en perfekt Tournedos

Att lyckas med en köttbit Det är inte varje dag det serveras Tournedos i mitt kök nu för tiden. Tournedos med Basilikasmör och Champignoner 2 x 150 gr Oxfilé av mittbiten 2 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar 3 Champignoner i skivor 2 små Zucchini Basilikasmör 50 gr rumsvarmt Smör 2 msk hackad Bladpersilja 1 msk hackad Basilika 1 tsk Balsamvinäger Havssalt och Chilipulver 1 röd Spetspaprika Rör smöret smidigt med örter, vinäger och kryddor
Tournedos av kotlett

Tournedos av kotlett

Men såsen var lite väl vattnig, så hade varit perfekt om man redde av den lite. Ett tips från en kollega
Tournedos Löwander

Tournedos Löwander

Såsen ska ha en perfekt balans mellan syra, sälta och sötma. tournedos, ca 150 g/st. 1. Skär tournedon i minst 3 centimeter höga delar av den mittersta biten av oxfilén där den är som tjockast och bäst
Tournedos

Tournedos

Rödvinssås. Fräs bacon och lök i en tjockbottnad kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt vin och kalvfond, koka samman något

Året som gått och Gott Nytt År!

Så steker du en perfekttournedos. Nyårsskål…. Topplistan för året. Så har då ännu ett år runnit iväg…. Ett för mig riktigt bra år, trots en del bekymrande hälsoproblem hos nära och kära, som under året lyckligt nog återhämtat sig
Tournedos Rossini – min paradrätt

Tournedos Rossini – min paradrätt

Min gåslever var perfekt. Tournedos Rossini – Recept 4 personer. Gourmetsonen har lite kvar att lära. Skyfflade precis ner en skiva gåslever i soptunnan
Linas Tomatpaj...

Linas Tomatpaj...

De kom redan i fredags så det blev en skön hemmakväll med toast skagen, tournedos med ugnsbakade rotfrukter och hemgjord bearnaise som blev helt perfekt i både smak och konsistens
Lite oxfilé i helgen kanske?

Lite oxfilé i helgen kanske?

Resten av oxfilén skär du i tournedos, medaljonger och grytbitar. Perfekt att ha i frysen. I så fall kanske du vill testa detta

Bourgogne till hälleflundra

I lördags fick jag en tournedos på hälleflundra som var tillagad med en örtblandning och lindad med parmaskinka