Tournedos ost recept

Tournedos med rödvinssås och hasselbackspotatis

Tournedos med rödvinssås och hasselbackspotatis

Täck med resten av osten och tournedosen är klara för ugnen. En god oströra, men det blev väldigt mycket ost över så det la vi på hasselbackspotatisen också och det blev gott
Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Putsa oxfilén och skär i portionsstora tournedos. Lägg ett smördegslock på varje tournedos. När 10 minuter återstår, strö på ströbröd blandat med riven ost. 1-2 dl riven ost. Hasselbackspotatis 12 potatisar, medelstora 0,5 dl smör, smält 1 tsk salt 3 msk ströbröd 1-2 dl riven ost
Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Tournedos med bearnaisepotatis och kantarellsås. och riven smakrik ost. Lördagens middag var verkligen en smakexplosion och väldigt,
Nyårsmat 2010/2011!!

Nyårsmat 2010/2011!!

Till varmrätt blev det oxfilé tournedos med västerbottenost, rödvinssky, klyftpotatis, honungsslungade cocktailtomater och sparris
Falukorv tournedos var det här!

Falukorv tournedos var det här!

Skiva ost. Så fredagslunchen blev just Falukorv tournedos med mos, härlig senapskräm och tomatsallad med dragon

Roquefortgratinerad tournedos

Blanda ihop rivet bröd med smör, ost och äggula. Toppa varje tournedos med en skiva av smöret. 4 st tournedos , á 150-180 gr styck. 100 gram roquefortost
Linas Tomatpaj...

Linas Tomatpaj...

De kom redan i fredags så det blev en skön hemmakväll med toast skagen, tournedos med ugnsbakade rotfrukter och hemgjord bearnaise som blev helt perfekt i både smak och konsistens
Recept på helgens festmeny...

Recept på helgens festmeny...

Jag hittade receptet i en av systembolagets fina kokböcker som jag har men tog mer ost än vad receptet visade för jag vill ha mycket smak
Vårmiddag med grön topping

Vårmiddag med grön topping

Laxtournedos med gräddstuvad purjo och svensk pesto. Snittar med rödbeta och getostcrème. Laxtournedos med gräddstuvad purjo och svensk pesto

Go mat - det är livet det!

Riv löken och balanda med potatis, ost, smör & kryddor. Gratinerad hummer 6 propoints 2 portioner1 hummer ca 300 gram5 champinjoner1 scharlottenlök1/2 dl vitt vin1/2 dl matlagningsgrädde 15%1/2 dl minimjölk1/2 msk hackad bladpersilja2 msk parmesanost1/2 äggula2 tsk mjöl1 tsk flytande margarinSalt & pepparHacka lök och skiva svamp och fräs det i margarin, slå på vin och låt det koka in i svampen. Tournedos med pepparssås och potatiskaka 12 propoints2 portioner400 gram OxfiléAnsa filén och bind upp fina bitar till två stora tornedos. Låt vila medans ni slutför allt, köttet stiger till ca 57 grader (medium rare)Potatiskaka 4 potatis1/2 gul lök2 msk parmesanost2 tsk flytande margarinSalt & pepparSkala potatis och riv grovt. Tournedos med pepparssås och potatiskaka 12 propoints