Tournedos olivolja recept

Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Smält smöret i olivolja i en stekpanna på medelhög värme, lägg i potatis, lök, salt, peppar och fräs under omrörning tills potatisen blivit mjuk
Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Smält smöret i olivolja i en stekpanna på medelhög värme, lägg i potatis, lök, salt, peppar och fräs under omrörning tills potatisen blivit mjuk
Flamberad tournedos

Flamberad tournedos

Häll olivolja i en stekpanna och lägg i en klick smör. Häll upp en såsspegel på varm tallrik och lägg på en tournedos och servera med något potatis- eller grönsakstillbehör
Ugnsstekt Fläsklägg...

Ugnsstekt Fläsklägg...

-) De valde ugnsbakade rödbetor till förrätt, Tournedos till varmrätt och slutligen Creme Brulee som är den absolut populäraste desserten på min meny
Christins surf and turf

Christins surf and turf

Oxfilé4 port oxfilé, tournedos (á 200 g) 4 msk smör 1 msk salt 2 tsk svartpeppar 2 klyftor vitlök 4-5 kvistar färsk timjan 0,5 dl cognac Steksnöre. Chimichurri0,5 dl olivolja 2 msk rödvinsvinäger 1 dl persilja, finhackad 0,5 dl färsk koriander, finhackad 1 klyfta vitlök 0,5 röd chilifrukt 1 schalottenlök, finhackad salt peppar
3 x Oxe

3 x Oxe

Tournedos. Olivolja. Lägg upp snyggt tillsammans med salladsbladen, ringla över en god olivolja, pressa över lite lime
Revansch på nyårsmiddagen

Revansch på nyårsmiddagen

Tournedos med murkelsås och smördegsbakelse med potatis och jordärtskocka. fin olivolja. Huvudrättens tournedos beredde inga problem
Familjesamarbete: Tournedos med blomkålspuré och paprikadolmar

Familjesamarbete: Tournedos med blomkålspuré och paprikadolmar

Ringla över olivolja och salta. Ett par gånger har jag ätit väldigt god tournedos på restaurang. olivolja 1/2 dl 1 tsk honung 1 tsk timjan 3 vitlöksklyftor lite vatten eventuellt 3 långa blad av en purjolök, annars steksnöre Dela paprikorna på längden, ta bort frön och hinnor
Linas Tomatpaj...

Linas Tomatpaj...

De kom redan i fredags så det blev en skön hemmakväll med toast skagen, tournedos med ugnsbakade rotfrukter och hemgjord bearnaise som blev helt perfekt i både smak och konsistens