Tournedos lök recept

Baconlindad tournedos med conjacssås

Baconlindad tournedos med conjacssås

Skala och finhacka löken. Som huvudrätt på nyårsafton åt vi en baconlindad tournedos med conjacssås, potatiskaka, sparris och en grönsallad
Tournedos rossini

Tournedos rossini

Fint hacka schalottenlök. Tournedos. Fräs löken, timjan och pepparn i smöret några minuter utan att det tar färg
Tournedos med rödvinssås, sötpotatis och gulbeta

Tournedos med rödvinssås, sötpotatis och gulbeta

vitlöksklyftor. Gjorde en sk tournedos, dvs tjocka bitar av oxfilé som jag stekte i smör. Lägg i en ugnsform, ringla över olivolja och pressa över några vitlöksklyftor, salta och peppra
Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Lök och baconfräst haricot verts. En historia säger att rätten Tournedos Rossini fick sitt namn när Rossini övervakade kocken medan rätten tillagades varpå kocken blev less på kompositörens konstanta frågor och bad Rossini lämna honom i fred
Oxfilé tournedos med grönmögelost, serveras med rödvinssås och palsternackspuré

Oxfilé tournedos med grönmögelost, serveras med rödvinssås och palsternackspuré

Finhacka schalottenlöken. Smula fetaost och finhacka lök. Fräs löken, i kastrull, i olivolja i ca 30 sekunder. 2 schalottenlök. 1 rödlök. Sås olivolja 2 schalottenlök 3 dl rött vin 3 dl kalvfond 4 vitpepparkorn 2 lagerblad 2 kvistar timjan 50 g smör. sallad150 g fetaost 1 rödlök 0,2 dl citron, saft 100 g cocktailtomater 1 msk olivolja 2 krm salt
Tournedos Homard – nyårsmat

Tournedos Homard – nyårsmat

Slå över det vita vinet, vattnet och lägg ned bitar av purjolök och palsternacka. Jag pratar vita dukar och linneservetter, höga kandelabrar, guld, bling, och stramt upplagda tallrikar med lyxiga råvaror som tournedos, hummer och tryffel
Tournedos gorgonzola à la Kristina med bakad potatis

Tournedos gorgonzola à la Kristina med bakad potatis

Skala och hacka löken. Smält smör och gorgonzola i kastrull, tillsätt lök och dijonsenap sist grädden, låt koka i ca 10 min. 1 gul lök. Sås400 g gorgonzola gräddig 1 gul lök 1 msk dijonsenap 75 g smör 0,5 dl grädde
Tournedos Löwander

Tournedos Löwander

Bryn lök till såsen och rör ner dijonsenap, tomatpuré, soja och fond. tournedos, ca 150 g/st. 1. Skär tournedon i minst 3 centimeter höga delar av den mittersta biten av oxfilén där den är som tjockast och bäst
Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Lök och baconfräst haricot verts. Smält smöret i oljan på medelvärme, lägg i löken, baconet och fräs tills löken blir mjuk, lägg i haricot verts och höj värmen fräs tills någon minut under omrörning
Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

2 Blanda crème fraiche med lök, gräslök och persilja. 1 Fräs löken i hälften av smöret utan att den får färg och peppra lätt. Rör ner paprika och lök de sista 8 minuterna. 5 dl finhackad rödlök. 5 dl hackad gräslök. 1 finhackad gul lök. 2 skalade rödlökar, skurna i klyftor
Tournedos

Tournedos

Fräs bacon och lök i en tjockbottnad kastrull tills löken mjuknat. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull och stek lök och svamp tills de får färg
Tournedos med potatisbollar

Tournedos med potatisbollar

Fräs den hackade löken någon minut, tillsätt hackat bacon, paprikan och äpplet. Tournedos. Fräs purjolöken i smör, ej för hårt
Ugnsbakad lax med champagnesåsLaxen serveras som en lite tillplattad tournedos, en form man uppnår genom att låta två filébitar omfamna varandra. Potatismos, sås och lax kan förberedas i god tid.

Ugnsbakad lax med champagnesåsLaxen serveras som en lite tillplattad tournedos, en form man uppnår genom att låta två filébitar omfamna varandra. Potatismos, sås och lax kan förberedas i god tid.

Skala och finhacka löken. Sila av löken och blanda såsen med gräddblandningen. schalottenlök. 10 person(er) Ingredienser 1,2 kilo laxfilé, skinn- och benfri, från mittbit 2 tsk salt 1 knippa dill 1 knippa persilja 1 krm vitpeppar, nymald hushållssnöre CHAMPAGNESÅS 2 schalottenlök 1 msk smör 37 cl champagne, liten flaska 0,5 l vatten 1 msk grönsaksfond, konc 1 msk hummerfond, konc 2 msk fiskfond, konc 1 lagerblad 2,5 dl matlagsningsgrädde 2 msk Maizena majsstärkelse 0,5 tsk salt MOS 2 kg mjölig potatis 2 tsk salt 50 g smör 4 dl mellanmjölk 200 g kallrökt lax 1 knippa dill 1 tsk salt SALLAD 3 apelsin 300 g sockerärter, eller sockerbönor 4 selleri, stjälkar 1 pkt ärtskott, (50 g) 0,5 tsk salt
Ugnsstekt Fläsklägg...

Ugnsstekt Fläsklägg...

-) De valde ugnsbakade rödbetor till förrätt, Tournedos till varmrätt och slutligen Creme Brulee som är den absolut populäraste desserten på min meny