Skala och hacka scharlottenlöken fint, fräs den mjuk i smöret (eller i skyn från det stekta köttet). Alltså OJ vilken mumsig middag vi lyckades få till, jag och älskling
Putsa bort de tunna hinnorna runt köttet med vass kniv. Vill du grilla det som stora tournedos bör det vara helt tinat och gärna rumstempererat innan det läggs på grillen
Ta ut köttet ur kylen i god tid så att det är rumstempererat när det tillagas. Tournedos. Bryn köttet på alla sidor i mycket smör tillsammans med rosmarin och en krossad vitlöksklyfta
Stek brödskivorna gyllene i smör, lägg brödet på köttet sen en skiva pastej och sist hyvlad tryffel. En historia säger att rätten Tournedos Rossini fick sitt namn när Rossini övervakade kocken medan rätten tillagades varpå kocken blev less på kompositörens konstanta frågor och bad Rossini lämna honom i fred
Strö lite peppar över och bind eventuellt köttbitarna med ett snöre. Salta lätt på köttet. Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva gorgonzola, men spara ca 4 msk gorgonzola till såsen. Tag upp köttet ur stekpannan och vispa upp samma stekpanna med sherry, crème fraiche och ca 4 msk gorgonzola. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka]. 1 köttbuljongtärning. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka] 200 g gorgonzola 2 krm svartpeppar, nymald smör, till stekning 3 krm salt 0,5 dl torr sherry 4 dl crème fraiche 1 köttbuljongtärning 0,5 tsk kinesisk soja
Kött. Kött. Skär köttet i bitar om 125 g och skär sedan ett snitt i sidan på varje bit. Salta och peppra båda sidor och stek sedan köttet ca 15-20 sekunder på varje sida. Sätt in köttet i ugnen i ca 12-13 minuter. Kött500 g oxfilé 200 g grönmögelost, valfri 140 g bacon 1 tandpetare 1 krm salt 1 krm svartpeppar
Stek sedan köttet runt om så att det får fin färg i en stekpanna. Jag pratar vita dukar och linneservetter, höga kandelabrar, guld, bling, och stramt upplagda tallrikar med lyxiga råvaror som tournedos, hummer och tryffel
Bryn köttet i olja och smör till fin färg. Salta och peppra tournedosen. Ugnsbaka tournedosen cirka 10 minuter tills kärntemperaturen är 50 grader. tournedos a 180 gram
Köttet förstektes och fick sedan ett persiljetäcke, innan det fick gå klart i ugnen. Servera köttet och potatisen med valfria tillbehör, ex-vis haricots verts, grön sparris, sallad eller liknande
Stek köttet i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Ett tips från en kollega. Mycket gott. Men såsen var lite väl vattnig, så hade varit perfekt om man redde av den lite
Stek brödskivorna gyllene i smör, lägg brödet på köttet sen en skiva pastej och sist hyvlad tryffel. Stek klart i ugnen på 180 grader tills köttet har en kärntemperatur på 52 grader, ta ut och låt vila i folie i 5 minuter
Bryn köttet i olja tills det fått vacker färg. Tournedos. Tournedos. Lägg köttet i rumstemperatur ca 30 min före tillagningen. Sätt in stektermometer i en av bitarna, sätt in i ugnen 175 grader tills köttet nått 55° innertemperatur för rosa kött. Låt köttet vila ca 5 min före servering