Biffarna formades runda och fina så att de påminde lite om tournedos. En liten röra med svamp, crème fraiche, parmesan och persilja läggs ovanpå biffarna efter att de har stekts till lite färg
Tournedos med murkelsås och smördegsbakelse med potatis och jordärtskocka. Antagligen hade det gått bra att byta ut all olja mot brynt smör, men jag fegade ur eftersom vi inte hade fler ägg och tycker faktiskt att resultatet smakade alldeles tillräckligt underbart nötsmörigt
Varmrätten stod jag för, det blev tournedos med kantarellsås och ugnsbakade rotfrukter. På söndagen kom min kusin från Tyskland på besök, vi bjöd honom på en rejäl brunch med flera av godsakerna från helgen till fina ägg från Gallina Ovum
och pensla med ägg. Tournedos med inbakad potatis och rödvinsås. Detta har verkligen varit en tumult vecka med mycket anspänningar inför Sveriges Mästerkock 2012 som började sändas den 9 Januari
Putsa oxfilén och skär fyra tournedos. Lägg oxfilén på plåt med bakplåtspapper. Fäst med uppvispat ägg. Hade en bit oxfilé kvar i frysen och hittade detta recept i Allt om mats köksskolaFör fyra personerIngredienser0,5 kilo oxfilé200 g smördeg1 uppvispat ägg1 msk smörsalt, pepparDuxellesmassa0,5 gul lök50 g rökt skinka75 g champinjoner1,5 msk smör1 tsk tomatpuré0,5 msk koncentrerad kalvfond0,5 dl vattenMadeirasås1 schalottenlök1 msk + 0,5 msk smör0,5 msk duxellesmassa1 dl madeira1 dl rött vin1,5 msk koncentrerad kalvfond1,5 dl vatten1 kvist timjan1 msk svartvinbärsgelé2 tsk MaizenasaltGör så här. 1 uppvispat ägg
De kom redan i fredags så det blev en skön hemmakväll med toast skagen, tournedos med ugnsbakade rotfrukter och hemgjord bearnaise som blev helt perfekt i både smak och konsistens