Blanda socker, smör, vetemjöl och mjölk, kokas upp under omrörning. Skålla o flaga sötmandeln. Om man använder färska päron förväll dem i så fall i socker
Låt päronen rinna av. Lägg dem med den rundade sidan ner i en ugnsform. Toscasmet. Smält smöret. Blanda ner mandel, rörsocker, mjöl och grädde, och sjud på svag värme ett par minuter
Knäckiga, ljumna toscapäron med vaniljglass är en riktig favorit, det är barnsligt gott. Det är inte ofta det blir dessert efter kvällsmaten här hemma men i söndags till Farmen-finalen fick det bli lite gott
Lägg päronen i en smord ugnsfast form. Toscasmet. Smält smöret i en kastrull. Lägg i socker, mjöl, mjölk och grovhackade valnötter och värm under omrörning
Daimmousse med toscapäron (4 portioner). Tjingeling på er. När mitt kök för tillfället inte går att använda passar jag på att leta igenom gamla bilder på datorn för att lokalisera bilder/recept som jag inte hunnit lägga upp här än