en butterkaka med blåbärsfyllning, toppad med en toscaglasyr. Det som är smidigt med att köra en toscaglasyr är att du då inte behöver pensla med sockerlag efter gräddning eftersom att toscan bevarar saftigheten lika bra
Toscaglasyr. Toscaglasyr. Hej vänner. Jag har gått in i semester-läge här på bloggen lite grann. Jag försöker att vara ”duktig” och uppdatera två gånger om dagen alltid, men jag måste nog inse att även jag måste ta det lite lugnt och ha lite ledigt
Toscaglasyr. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljessens och rör till sist i det smälta smöret
Toscaglasyr. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Toscaglasyr. Bred toscaglasyren över äpplena. Toscaglasyr. Ugn 250 grader. Smörj en ugnsfast form 20 x 30 cm eller anpassa storleken efter det ugnsfasta fat som efterrätten ska serveras på
Men det gör inget, det samlas bara lite extra god toscaglasyr där. Ta ut kakan efter cirka 25 minuter, bred på ett tunt lager hallonsylt och sedan toscaglasyren
Egentligen var tanken att jag skulle göra en toscaglasyr ovanpå, men eftersom jag redan penslat mörk choklad på undersidan av kakan när jag kom på det, så fick jag ändra idén, så det blev en kolakräm ovanpå istället med rostade pecanötter
En härligt mumsig äppelpaj med smarrig toscaglasyr och sirapskokta äpplen, kan inte bli godare, dessutom ännu godare nu när det finns svenska äpplen i butikerna