ris först om du vill ha det i dina tortillas. Lägg 1-2 msk av varje ingrediens - förslagsvis först en eller två skedar guacamole, sedan svarta bönor, kokt ris, biffkött, majs, gurka, sallad, salsa samt riven ost i mitten på tortillan (ta inte för mycket då går de inte ihop), vik upp en bit på kanten i botten, samt vik över sidorna till en rulle och tryck ihop. 12 små vetetortillas. 2 dl kokt ris (valfritt)
Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid
Till och med vår son som i normala fall ratar vegetariskt åt massor och tyckte den var jättegott. 4 dl kokt råris. 12 st glutenfria tortillas. Vänd ner de svarta bönorna och fräs ytterligare en stund och vänd till slut ner riset och squashen och ca 0,5-1 dl av enchiladasåsen. 4 dl kokt råris. 12 st glutenfria tortillas
Fördela färsröran på åtta tortillas. Min mans enchiladas olivolja 0,5 msk paprikapulver 1 gul lök, hackad 2 krm spiskummin Chef Paul Prudhommes chipotle - efter smak 500 gram nötfärs salt 2 tomater, tärnade 2 burkar svarta bönor 150 gram ost, grovriven 8 stycken tortillas cirka 1 dl salsa av valfritt märke och styrka salsa, sallas, majs gräddfil färsk koriander tomatiserat ris Sätt ugnen på 175 grader. Tomatiserat ris får du om du följer receptet på hur man kokar fyra portioner Uncle Bens vanliga ris, men lägger till en hönsbuljongtärning och 1 msk Mutti tomatpuré. 8 stycken tortillas