I Indien bakas det chapati på öppen eld, i Surinam roti, i Mexico äter man tortillas gjorda på majsmjöl, i mellanöstern bakar man fantastiska pitabröd att fylla och i Sverige äter vi gärna och mycket tunnbröd
Det brukar även finnas någon form av libabröd, chapatibröd ellertunnbröd – allt som går att använda till rulle, pizza, taco, quesadillas eller bara brytbröd
Används och serveras på samma sätt som pitabröd ellertortillas. Piadina härstamman från Emilia-Romagna regionen och italienarna fyller brödet ofta med färskost grönsaker och skinka eller salami
Eller som ett substitut till tunnbröd till frukost dagen efter. Bröden blev sådär härligt sega och funkade perfekt att rulla eller vika utan att ramla sönder och ja, de funkade toppen som taco bröd
saltgurka eller vanlig gurka, långa strimlor. Kavla ut bullarna tunt som tunnbröd och lägg på plåten. Häll av vattnet från kikärtorna och mixa dem med stavmixer eller mixer, blir det för torrt kan du tillsätta lite olivolja
Putsa fläskfilén och skär den i små, tunna bitar eller strimlor. 4 mjuka bröd (tortilla, lavash, tunnbröd etc. 4 mjuka bröd (tortilla, lavash, tunnbröd etc
I kokboken finns ett recept på Navajo-tunnbröd som vi ska prova en annan gång, Jamie beskriver dem som en "sorts korsning mellan indiska naanbröd och mexikanska tortillas"
Tänk på att om du använder färdiga bröd som tortilla, tunnbrödeller hönökaka så ska de inte gräddas så länge, bara så pass att osten smälter och pizzan ser fin ut
Det här med att göra pizza på färdiga bottnar typ på tortillas, tunnbröd osv. Libabröd är ett Libanesiskt tunnbröd och påminner i konsistensen om pitabröd, jag tror att det egentligen är som ett stort, tunt pitabröd