Jag hade gärna haft tortillabröd och en god salsa men hade bara blandfärs och gräddfil hemma som kunde matcha en taco-kväll men efter lite samarbete med barnen i köket så fick vi till både pitabröd och en hemmagjord salsa och tacos-torsdagen var fulländad
Ät som de är med smör, vira runt en korv eller fyll och använd som wrap/tortillabröd. Lompe är ett norskt tunnbröd som antingen äts som det är med smör, viras runt en korv eller varför inte fylla och använda tunnbröden som wrap/tortilla
Fördela avokadoröran på tortillabröden, rulla ihop och toppa med räkor och korianderblad. 2 skivor fyrkantigt mjukt tunnbröd. 2 skivor fyrkantigt mjukt tunnbröd
För tortillabröd använde jag mig av receptet härifrån. Lag de färdiggräddade bröden omslagna med plast och handduk runtom (precis som man gör med tunnbröd bakade på spannmålsmjöl) och de blev på så vis jämnt mjuka ända ut i kanterna
Vi åt köpta tortillabröd till och de gav inte maten någonting extra. I kokboken finns ett recept på Navajo-tunnbröd som vi ska prova en annan gång, Jamie beskriver dem som en "sorts korsning mellan indiska naanbröd och mexikanska tortillas"
Du kan även använda tortillabröd som botten, smördeg, tunnbröd och hönökaka. Tänk på att om du använder färdiga bröd som tortilla, tunnbröd eller hönökaka så ska de inte gräddas så länge, bara så pass att osten smälter och pizzan ser fin ut