Lägg en sträng med hummus över ett tortillabröd. (På bilden nedan är det pitabröd, jag upptäckte dock senare att det blir godast med tortillabröd, även om vilket sorts tunt bröd som helst funkar bra
Fördela hummus, sallad, grönsaksstavar och halloumi på varje tortillabröd. Hummus. Mixa tillsammans med vitlök, spiskummin, citronskal- och saft från en 1/2 citron, olja och honung till en slät hummus i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer
Bred hummus på tortillabröden. Grön hummus. Skölj av kikärterna. Tina ärterna om de är frusna. Mixa kikärter, ärter, pressad vitlök, citronsaft, crème fraiche och olja
En klick hummus utsmetat på botten, blandsallad, tomat, riven morot och halloumi. Lägg de färdiga tortillabröden på en tallrik med bakduk över så håller de värmen
Fördela ett par skedar quinoa på varje tortillabröd. Gör quinoasalladen och rödbetshummusen en eller två dagar i förväg så är det bara att smidigt montera ihop maten innan du ska bege dig iväg
Pensla lite olja på tortillabröden. Servera gärna med hummus eller gräddfil. Ställ fyra ugnssäkra skålar eller djupa tallrikar upp och ned på en plåt och lägg tortillabröden på dem, tryck lite längs kanterna så att bröden följer skålarnas form
Tortillabröd. Zucchinihummus. * Mjuka tortillabröd. Sedan krävs några minuter i ugnen för sötpotatisstripsen, en mixning av hummusen och lite uppskurna grönsakstillbehör