Tortano recept

Tortano - fyllt italienskt bröd

Tortano - fyllt italienskt bröd

En tortano är ett fyllt italienskt bröd som är perfekt att ha med sig på picknicken. Tortano var nog inget jag kände till förrän Leila släppte sin bok "A Piece of cake" - en riktigt favoritbakbok som jag verkligen kan tipsa om
Tortano med getost, honung och valnötter.

Tortano med getost, honung och valnötter.

Till kalaset igår gjorde jag två tortanos, denna med getost, valnötter och honung, den var jättegod. Kanske var tur att en del av honungen rann ut som ni se på bilden
Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver

Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver

Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver1 bröd15 g färsk jäst3 dl ljummet vatten2 msk olivolja1 msk honung1 msk flingsalt2½ dl durumvete4 dl vetemjöl specialFyllning200 g prosciutto200 g mozzarella1 näve kärnfria oliver1 kruka färsk basilika1
Picknickbröd

Picknickbröd

Som bröd tänkte jag baka ett tortano, det är ett italienskt bröd med fyllning. Tjo vad det är livat på Kvalborg
Tortanto - Picknickbrödet

Tortanto - Picknickbrödet

Jag har ännu inte hunnit pröva så många av recepten som jag skulle önskat men vi har hunnit få en klar favorit och det är brödet Tortano
Utflykt!

Utflykt!

Tortano. Kramar Mysan Tortano. I går så åkte vi på en liten utflykt till Stora Karlsö tillsammans med delar av la familia
Det bästa har nog inte hänt än

Det bästa har nog inte hänt än

Tortano med feta och oliv. Är det ändå inte en bra tid på året nu. Precis innan sommaren drar igång på riktigt
Mat och bak

Mat och bak

Därefter gjorde jag en sk Tortano från Leila Lindholms A Piece of Cake. Vissa dagar är helt enkelt motigare än andra
Tortano - Fyllt bröd

Tortano - Fyllt bröd

TORTANO. oregano TORTANO. Idag bjuder jag på ett härligt bröd som heter toronto. Brödet fylls med en matig fyllning och det passar perfekt till lunch eller varför inte picknick
Tortano med parmaskinka och mozzarella

Tortano med parmaskinka och mozzarella

Tortano är ett runt bröd från Italien som man fyller med diverse läckerheter. Det här receptet är taget ur Leila´s nya bok "One more slice"