gärna färska salviablad, rosmarin eller basilika att lägga under prosciutton. Torskryggen lindades in i prosciutto och serverades med en fluffig palsternackspuré, ansjovisstekt brysselkål och långsamrostade tomater
färska eller torkade örter – timjan, rosmarin, körvel, dragon. Torskryggen mår bäst av att rimmas ett lite tag innan serveringen så det gör jag gärna under eftermiddagen samma dag som jag ska ha middagen
4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Syrlig ångkokt torsk med rosmarin, rotfrukter och vitlöksstekta sockerärtor. Rosmarin, alt annan ört samt salt, peppar och andra kryddor och vitvinsvinäger
Ikväll lagar Håkan till torskrygg med hjälp av vår nya vän och kökshjälp sous vide, förhoppningsvis blir resultatet lika bra som med tonfisk i sous vide och då hamnar receptet absolut även i detta köket