Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av tropisk frukt, päron, smör, kiwi och vanilj. Blanda vatten, salt och socker i en form och lägg i torskryggen
Torskrygg, fläskschnitzel, kycklingben och haricot verts (frysvaror). Vi hade också ett erbjudande från Vi i Villa så vi fick med en fruktpåse med 4 kg frukt (rabarber, päron, 2 sorters äplen, Galiamelon, bananer och grapefrukter
Ikväll lagar Håkan till torskrygg med hjälp av vår nya vän och kökshjälp sous vide, förhoppningsvis blir resultatet lika bra som med tonfisk i sous vide och då hamnar receptet absolut även i detta köket
Rimmad torskrygg med vårprimörer, ramslöksolja och tryffelkrutonger. Hon lägger upp den smörstekta salladen på en tallrik tillsammans med fikon, hasselnötter, päron och blåmögelost
Till varmrätt lagade vi Torskrygg med variation på lök. Till förrätt serverades vi gravat rökt ankbröst tillsammans med en krämig, men ändå krispig sallad av selleri och päron samt till det valnötter, sultanrussin och blomsterkrasse
Torskrygg med äkta hummersås och potatismos, Kummel med lättförvälld bladspenat, persilje och äggsås samt färskpotatis som hemtjänst får koka blir nog bra
Förrätt Skaldjurspaté med romsås 6-8 portioner 150-200 g crabfish, urkramad1 dl dill, finhackad5 ägg5 dl grädde 0,5 dl smörgåskaviar2 krm salt1 krm vitpepparGarnering200 g räkor, skaladeCitronSalladTomatGurkaDillRomsås4 dl gräddfil2 dl crème fraiche4 msk röd stenbitsrom1 vitlöksklyfta, pressad1 krm salt1 krm vitpepparGör så härLägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1 literLägg crabfishen i botten av formen och strö över dillBlanda ägg, grädde, kaviar, salt och pepparHäll äggblandningen i formenGrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timmeBlanda alla ingredienser i romsåsen och ställ kallt fram till serveringGarnera den kalla patén och servera den kall med romsåsen Varmrätt Ugnsbakad torskrygg med rödvinssås och rökt sidfläsk 4 portioner 600 g färsk torskrygg1 dl flytande fiskfond1,5 dl rödvin1 dl vatten3 cl Kinsesisk soya1 st charlottenlök100 g rökt sidfläskSaltPeppar Till serveringPressad potatisSallad Gör så härHacka charlottenlöken till såsen fint Fräs löken mjuk med en klick smör i en kastrullSlå på rödvinet, fiskfonden och vattnetLåt det koka ihop i ca 10 minTillsätt soya och smaka av med salt och pepparRed ev av såsen med Maizena och avsluta med en klick smör för att "blanka av" såsen Smörj en ugnsfast form och lägg i torskryggenSalta och peppra torskenAnvänd stektermometer och ugnsbaka torsken i 150 gradertills den nått 56 grader i inner temperaturTa ut torsken och låt den vila ett par minuterTärna sidfläsk och fräs den knaprigt i en stekpannaSkär upp fisken i portionsbitar och lägg på tallrikServera med pressad potatis, sidfläsk, rödvinssås och en sallad Efterrätt Ugnsbakade päron med ädelost Toppa päronen med Honungsrostade valnötter1 dl valnötter1 msk honungGör så härRosta valnötterna försiktigt i en torr stekpannaTillsätt honungen och låt puttra i 5-6 minuterRör om då och dåHäll upp nötterna i en skål och låt svalna Dryck Som dryck till förrätten passar ett torrt och fruktigt vin, t ex ett Riesling, som även går utmärkt att dricka till varmrätten
Vacker symfoni i grönt, svart och vittHUSMOR LÄGGER UPP Första rätten på menyn var en lite sydfranskt inspirerad olivoljebakad torskrygg med gröna ärtor, en ärtpuré, sardeller, torkade oliver och friterade alger