Torskrygg päron recept

Linas matkasse, veckomatsedel v.21 och ett besök hos doktorn.

Linas matkasse, veckomatsedel v.21 och ett besök hos doktorn.

Torskrygg, fläskschnitzel, kycklingben och haricot verts (frysvaror). Vi hade också ett erbjudande från Vi i Villa så vi fick med en fruktpåse med 4 kg frukt (rabarber, päron, 2 sorters äplen, Galiamelon, bananer och grapefrukter
Små smördegspajer med kantareller

Små smördegspajer med kantareller

Ikväll lagar Håkan till torskrygg med hjälp av vår nya vän och kökshjälp sous vide, förhoppningsvis blir resultatet lika bra som med tonfisk i sous vide och då hamnar receptet absolut även i detta köket
Fiskspett med basilika-aioli

Fiskspett med basilika-aioli

Vit fast fisk, t ex marulk, hälleflundra eller torskrygg. Ett smakrikt, fylligt vitt vin med lime, tropiska frukter, päron och fin mineralitet

Sveriges mästerkock bjuder på sina bästa recept

Rimmad torskrygg med vårprimörer, ramslöksolja och tryffelkrutonger. Hon lägger upp den smörstekta salladen på en tallrik tillsammans med fikon, hasselnötter, päron och blåmögelost

Matresan del 1

Till varmrätt lagade vi Torskrygg med variation på lök. Till förrätt serverades vi gravat rökt ankbröst tillsammans med en krämig, men ändå krispig sallad av selleri och päron samt till det valnötter, sultanrussin och blomsterkrasse

Middag med stjärnstatus

Sen fick vi ångkokt torskrygg med creme på brysselkål, skummad ostronbuljong samt strössel på ansjovis, potatis och friterad svartkål
Najnis kök

Najnis kök

Skala, kärna ur och hacka päronen i små bitar. Rör ner päronbitarna. 3 portionsbitar torskrygg. 3 päron, väl mogna

Endive Skagen

Torskrygg med äkta hummersås och potatismos, Kummel med lättförvälld bladspenat, persilje och äggsås samt färskpotatis som hemtjänst får koka blir nog bra
3-rätters Nyårsmeny 2012

3-rätters Nyårsmeny 2012

  Förrätt Skaldjurspaté med romsås 6-8 portioner 150-200 g crabfish, urkramad1 dl dill, finhackad5 ägg5 dl grädde 0,5 dl smörgåskaviar2 krm salt1 krm vitpepparGarnering200 g räkor, skaladeCitronSalladTomatGurkaDillRomsås4 dl gräddfil2 dl crème fraiche4 msk röd stenbitsrom1 vitlöksklyfta, pressad1 krm salt1 krm vitpepparGör så härLägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1 literLägg crabfishen i botten av formen och strö över dillBlanda ägg, grädde, kaviar, salt och pepparHäll äggblandningen i formenGrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timmeBlanda alla ingredienser i romsåsen och ställ kallt fram till serveringGarnera den kalla patén och servera den kall med romsåsen   Varmrätt Ugnsbakad torskrygg med rödvinssås och rökt sidfläsk  4 portioner 600 g färsk torskrygg1 dl flytande fiskfond1,5 dl rödvin1 dl vatten3 cl Kinsesisk soya1 st charlottenlök100 g rökt sidfläskSaltPeppar Till serveringPressad potatisSallad  Gör så härHacka charlottenlöken till såsen fint Fräs löken mjuk med en klick smör i en kastrullSlå på rödvinet, fiskfonden och vattnetLåt det koka ihop i ca 10 minTillsätt soya och smaka av med salt och pepparRed ev av såsen med Maizena och avsluta med en klick smör för att "blanka av" såsen Smörj en ugnsfast form och lägg i torskryggenSalta och peppra torskenAnvänd stektermometer och ugnsbaka torsken i 150 gradertills den nått 56 grader i inner temperaturTa ut torsken och låt den vila ett par minuterTärna sidfläsk och fräs den knaprigt i en stekpannaSkär upp fisken i portionsbitar och lägg på tallrikServera med pressad potatis, sidfläsk, rödvinssås och en sallad  Efterrätt  Ugnsbakade päron med ädelost Toppa päronen med Honungsrostade valnötter1 dl valnötter1 msk honungGör så härRosta valnötterna försiktigt i en torr stekpannaTillsätt honungen och låt puttra i 5-6 minuterRör om då och dåHäll upp nötterna i en skål och låt svalna   Dryck Som dryck till förrätten passar ett torrt och fruktigt vin, t ex ett Riesling, som även går utmärkt att dricka till varmrätten
Husmor Lisa lagar mat hos Fredrik Lagberg på Görvälns slott

Husmor Lisa lagar mat hos Fredrik Lagberg på Görvälns slott

Vacker symfoni i grönt, svart och vittHUSMOR LÄGGER UPP     Första rätten på menyn var en lite sydfranskt inspirerad olivoljebakad torskrygg med gröna ärtor, en ärtpuré, sardeller, torkade oliver och friterade alger
Middag på första maj, en hyllning till våren.

Middag på första maj, en hyllning till våren.

Bakad torskrygg med nordisk pesto, salsa och vårens första primörer. Glögginkokt päron med Gateaué Rich, spunnet socker, daim-krokan och chokladsås
Mer helg – mer god mat

Mer helg – mer god mat

Här finns både en plattfiskfilé fylld med ruccolapesto och lättrimmad torskfilé eller torskrygg som smälter i munnen