Stekt torskrygg kan varieras i det oändliga med olika tillbehör. Här serverar jag den med stekta zucchinistrimlor, fänkål och vitvinssås smaksatt med saffran
Jag hyvlade en zucchini tunt och lät den ligga i kallt vatten. I helgen gjorde jag smörstekt torskryggmed puylinser, vit sparris, rostade hasselnötter och brynt smör
Häll olivilja i en rymlig panna och stek upp en ratatouille på lök, paprika, aubergine, selleri, zucchini, vitlök, en skvätt vitt vin, persilja, timjan, oregano, grönsaksfond och ganska mycket tomat
En bit torskrygg per person. Tärna zucchinin, skiva löken, stek i olivolja, tillsätt oliverna mot slutet så att de blir varma, servera som på bilden med en kvist rosmarin
Skiva zucchini tunt, salta och peppra. Det resulterade i väldigt smarriga foliepaket fyllda medtorskrygg, grönsaker, vitlök, parmesan, samt tomater o örter från min egna lilla odling
Mycket grönsaker ska det vara till varje måltid och gärna många olika, här har jag stekt torskryggmed gräddstuvad spenat till och har sedan både färsk spenat, ruccola, blomkål och broccoli till
Vit fast fisk, t ex marulk, hälleflundra eller torskrygg. Zucchini, grön eller gul. Ett smakrikt, fylligt vitt vin med lime, tropiska frukter, päron och fin mineralitet