Grovhacka persiljan, och skala vitlöken. Lättgjord och supergod är den här fiskrätten, torskrygg som bakas i ugnen på låg värme med ett smakrikt pestotäcke
Skala vitlöksklyftan. Torskrygg skulle det bli. Ett säkert kort som det är svårt att misslyckas med. Koka skockorna och vitlöken i vatten som täcker tills skockorna är mjuka
Skala en vitlöksklyfta och lägg med i koket. Vitlök. Har varit lite problem att få tag i fin fisk ett tag men igår fick vi tag i en bit fin, fin torskrygg
Häll flytande smör i en ugnssäker form och tillsätt sambal oelek och pressad vitlök. Baconets rökta smak och dom söta soltorkade tomaterna passar jättebra ihop med torsken
Skala och pressa ned vitlöken. Servera torskryggenmed t ex kokt potatis och kokta morötter. För ett tag sedan hittade jag ett paket torskrygg i frysen, så det fick bli söndagsmiddag den veckan
Torskrygg eller hälleflundra. Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)