har nog framförallt att göra med TIDEN. Men idag var jag full med energi när jag vaknade, så det blev en gedigen inköpslista, och iväg till stormarknaden
Vit fast fisk, t ex marulk, hälleflundra eller torskrygg. (Pilgrimsmusslor). Ett smakrikt, fylligt vitt vin med lime, tropiska frukter, päron och fin mineralitet
skreitorsk eller torskrygg. Garnera med rädisor, apelsin, koriander och mynta. TipsSkrei kan bytas ut mot t ex torskrygg, hälleflundra eller pilgrimsmussla och blodapelsinen bytas ut mot mango eller avokado
Salta och peppra pilgrimsmusslorna och stek dem i rejält mycket smör på rejält hög värme. När det börjar bli dags att äta tar du upp fisken, sköljer av den och torkar den med hushållspapper
Halstrad Pilgrimsmussla i champagnesås trängdes med räkcocktail, rårakor med rom, rödbeta med brynt remoulad och rubiner, crème ninon, gaspachoshot och kantarellbruschetta
Jag köpte torskryggmed skinn, räkor och pilgrimsmusslor i fiskbilen som jag planerade att göra en trevlig fiskrätt på men när jag väl kom hem ändrade jag mig så det blev en god fisksoppa i stället
Vacker symfoni i grönt, svart och vittHUSMOR LÄGGER UPP Första rätten på menyn var en lite sydfranskt inspirerad olivoljebakad torskryggmed gröna ärtor, en ärtpuré, sardeller, torkade oliver och friterade alger