Torskrygg med jordärtskockspuré recept

Torskrygg med jordärtskockspuré. :)

Torskrygg med jordärtskockspuré. :)

Torskryggmedjordärtskockspuré. Torsk medjordärtskockspuré visade sej vara en riktig fullträff även enligt Herr man-kan-vl-inte-ha-fisk-på-en-fredag
Torskrygg med jordärtskockspuré

Torskrygg med jordärtskockspuré

700-800 g torskrygg, 4 bitar 1 gul lök 1 lagerblad 5 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 1,5 tsk salt 5 vitpepparkorn. Jordärtskockspuré3 potatisar (stora) 3 jordärtskockor (stora) citronsaft, färskpressad 50 g smör salt vitpeppar
Torsk Bourguignon

Torsk Bourguignon

Sila av såsen, rör i resterande smör och krydda med salt och nymald peppar. Lägg lite jordärtskockspuré och en fiskbit på varje tallrik
Torsk och slätvar med brynt smör

Torsk och slätvar med brynt smör

Till lördagens luncher valdes så en bit torskrygg samt en hel slätvar. För att göra de hela matigare kan rätten serveras med en jordärtskockspuré
Fisk med jordärtskockor, blodgrape och blåmusslor

Fisk med jordärtskockor, blodgrape och blåmusslor

Lägg upp jordärtskockor, jordärtskockspuré, grapen, musslor, dillkvistar och fisk på tallrikar och stavmixa sist musselbuljongen till ett skum som du slår över rätten i serveringsögonblicket
Torskrygg med ansjovissmör

Torskrygg med ansjovissmör

Därutöver serverar jag kantareller stekta med stavar av rotselleri i stället för hans champinjoner samt en jordärtskockspurémed en aning tryffel i
Krydda din vardag

Krydda din vardag

Louise vann första omgången av Sveriges Mästerkock och har sedan dess jobbat flitigt som TV-kock, kokboksförfattare och med att driva sitt egna företag Taste by Louise

Jag bjuder Agent 007 på lättrimmad torskrygg

Till huvudrätt valde jag torskryggmed många goda tillbehör. Jag googlade runt lite på Mr Bond och insåg att champagne och caviar var ett säkert kort, så till förrätt blev det mandelpotatisplättar med löjrom, crème fraiche och rödlök, med bubblor i glaset