Det blev helt enkelt stekt torskryggmed vit sparris, pancetta och hollandaisesås. Så när jag även fick tag i en fin torskrygg på Ek’s fisk, var valet av mat inte så svårt
Blanda vattnet och nästan allt salt, rör med en visp tills det helt har löst sig. Hollandaisesås. Lägg i resten av saltet och sedan torskbitarna med skinnet nedåt
Dill, citron och löjrom så har du en perfekt krämig och lyxig sås till en bit pocherad torskrygg. Används med fördel på Egg Benedict som ett fluffigare alternativ till hollandaise
Torskryggmedhollandaise och potatis. Vidare längs vår färd mot Tällberg lockade skyltar med gratis energi, vilket vi givetvis var tvungna att utforska närmare
Viktigt när man ska vispa en hollandaise eller bearnaise är att det inte är för varmt i kastrullen, enklast är att vispa över ett vattenbad eller vara väldigt noga med att dra av kastrullen från värmen i omgångar under vispningen