torskrygg (från östra Östersjön). Finstrimla salladslöken och blanda med chili (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar), vitlök, tomatkött, örterna, vinäger och olivolja
När du kokar färskpotatis så koka gärna upp vattnet först och ha sen i rikligt med dillstjälkar. Börja med potatisen, när den är klar så är du mer eller mindre klar med resterande
När vattnet kokar, sänk värmen och lägg i potatisen tillsammans med dillen i kastrullen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag är verkligen såå glad över att färskpotatis är i säsong igen
Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
Vi åt detta tillsammans med stuvad portlak och kokt färskpotatis. Torka av med hushållspapper. Lägg bitarna i en oljad form och ringla rejält med olivolja över torsken/laxen
Till torskryggen serverade vi stekta sojabönor med ärtor och krossad potatis med vitlök. Ni ska i alla fall få receptet på Torskryggen vi bjöd våra underbara grannar aka best buddies på förra helgen