Min första tanke var att göra en fiskgryta så jag hade även köpt hem fänkål, citron och räkor. Hade bitar av torskrygg i frysen och eftersom det var värsta vårvädret så fick det bli grillning
Bryn torskryggen kort tid i en stekpanna med olivolja. Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat
Sås med Pernod förstärker smaken av fänkål. Baka klart i ugnen tillsammans med fisken. Skär fänkålen tunt på mandolin och fräs i lite smör i en stekpanna
Stekt torskrygg kan varieras i det oändliga med olika tillbehör. Här serverar jag den med stekta zucchinistrimlor, fänkål och vitvinssås smaksatt med saffran
Halstrad torskrygg. Smaka av med salt och peppar. Gräddbrässerad fänkål. Salta torskryggen, hetta upp en gjutgjärnspanna och halstra skinnet tills det får en sotad färg
Garnera med ärtskott, gröna blad och lite picklad fänkål och rödlök. En fräsch torskrätt med textur från västerbottenschips och syra från picklade grönsaker