Torskrygg med ljummen skaldjurssallad och potatismos – gör så här. torskrygg, MSC- eller Kravmärkt. 8 pers Ingredienser Torskrygg 1 1/2 kilo torskrygg, MSC- eller Kravmärkt 2 tsk salt 8 havskräftor 500 g räkor med skal 3-4 späda morötter (200 g) 150 g sockerärter 2 msk smör ca 1 dl repad dill Sås skal av havskräftor och räkor 1 gul lök 1 vitlöksklyfta, skalad 2 msk rapsolja 2 msk tomatpuré 3 dl torrt vitt vin ca 1 liter vatten 3 dl vispgrädde 2 tsk Maizena majsstärkelse Potatismos 1 1/2 kilo mjölig potatis, gärna Snöboll 3 dl mjölk 50 g smör 1 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar
Skillnaden är tillagningen av torskryggen, som jag valde att tillaga i ugn istället för att steka, men pepparrotsmoset och citronsåsen är Catarinas recept
4 portionsbitar av valfri fisk - här torskrygg. 4 portionsbitar av valfri fisk - här torskrygg. Den här fiskrätten är inte särskilt märkvärdig i sig, men såsen gott folk