8 Mandelpotatisstomp 1 kg mandelpotatis 75 g rumsvarmt smör 150 g riven Västerbottensost 2 dl gräddfil Brynt smör-vinägrett 100 g smör 1 stor gurka 4 msk färskpressad citronjuice Rimmad torskrygg 1 l vatten 1 dl salt 8 bitar torskryggfilé (à ca 150 g) olja (till formen) Till servering ca 100 g regnbågs- eller löjrom färsk dill färsk körvel Lägg till i inköpslistan
Lägg upp alla komponenter på en tallrik och garnera med löjrommen och ärtskotten. Torskrygg. 50 g löjrom. Torskrygg4 st fina bitar ryggfilé av torsk Salt Peppar. Garnityr50 g löjrom Ärtskott
Dill, citron och löjrom så har du en perfekt krämig och lyxig sås till en bit pocherad torskrygg. Tycker du att det är svårt att slå ihop en bearnaise eller en hollandaise
Purjolöksinbakad torskrygg med ansjovisskum och rödgrönt fräs. Blanda ihop det med de hackade örterna, rivna pepparroten, färskosten, gräddfilen och löjrommen
Topping alt 2 - Fisk250 g torskrygg 70 g grönkål. Topping alt 3 - Rom och färskost olja dill (pulver/ krydda) 4 tsk färskost (t ex philadelphia) 4 tsk löjrom 1 kvist dill citronskal, finrivet