Torskrygg kött recept

Torskrygg med parmesansmul och spenat

Torskrygg med parmesansmul och spenat

På något sätt känns det också mer okej att lägga en slant på en bit fisk än på en bit kött. Torskrygg med parmesansmul och spenatTorskrygg som jag köper färsk i fiskbilen från Lomma är fiskens Rolls Royse
Halstrad torskrygg med sandefjordsås och smörstekta kantareller

Halstrad torskrygg med sandefjordsås och smörstekta kantareller

Där vi bor nu har vi ett stort ica kvantum där vi brukar handla vår fisk och den är en jättebra affär med ett stort utbud både när det gäller fisk, skaldjur, kött, färdigmat osv, det finns till och med en vinbar i anslutning till fiskdisken
Rimmad torskrygg med blomkålspuré

Rimmad torskrygg med blomkålspuré

Detta görs för att få ett fastare kött som inte går sönder så lätt. Rimmad torskrygg med gott skinksmul och blomkålspuré
Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Mjäll och fin torskrygg kan vara något av det godaste som finns. Cirka 800 gram torskrygg. Dela torskryggen i 4 delar och rimma den 1-2 timmar innan tillagning. Lägg torskryggen i en ugnssäker smord form, krydda med salt och citronpeppar Baka på 150 grader tills köttet är vitt och fast. 800 gram torskrygg
Torskrygg i paket

Torskrygg i paket

Nu till midsommar kan det vara gott med fisk som omväxling till grillat kött. Grädde, vitt vin, torskrygg, tomat, purjolök och sparris bildar en oemotståndlig smakkombination
Torskrygg med skirat smör och pepparrot, sötpotatispuré och sparris

Torskrygg med skirat smör och pepparrot, sötpotatispuré och sparris

4 persCirka 800 gram torskryggSalt, citronpeppar150 gram smörFärsk pepparrotCitronSparrisLägg torskryggen i en ugnssäker form, krydda med salt och citronpeppar och slå lite vatten runt fisken. Baka på 150-175 grader tills köttet är vitt och fast. 800 gram torskrygg
Torskrygg med ugnsrostad spetskål

Torskrygg med ugnsrostad spetskål

Att rosta kål i ugnen blir ett tillbehör som passar bra till kött, fisk och kyckling. 400 g torskrygg. 400 g torskrygg
Rimmad torskrygg

Rimmad torskrygg

”vitt till fisk och rött till kött”. Lättrimmad torskrygg med blomkålspuré, rödbeta, fläskströssel samt brynt smörsås
Torskrygg med kall currymajonnäs

Torskrygg med kall currymajonnäs

Låt stå ca 7 minuter och känn efter att fisken sedan är fast i köttet. Så här gör du 35 minuter Lägg filéerna i en vid kastrull och koka upp vatten i en vattenkokare eller separat kastrull