På något sätt känns det också mer okej att lägga en slant på en bit fisk än på en bit kött. Torskrygg med parmesansmul och spenatTorskrygg som jag köper färsk i fiskbilen från Lomma är fiskens Rolls Royse
Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
Där vi bor nu har vi ett stort ica kvantum där vi brukar handla vår fisk och den är en jättebra affär med ett stort utbud både när det gäller fisk, skaldjur, kött, färdigmat osv, det finns till och med en vinbar i anslutning till fiskdisken
Mjäll och fin torskrygg kan vara något av det godaste som finns. Cirka 800 gram torskrygg. Dela torskryggen i 4 delar och rimma den 1-2 timmar innan tillagning. Lägg torskryggen i en ugnssäker smord form, krydda med salt och citronpeppar Baka på 150 grader tills köttet är vitt och fast. 800 gram torskrygg
jag rimmar oftast min torskrygg först för den blir lite fastare i köttet och får sälta rakt igenom. grillad torskrygg med parmaskinka önskade sig Mirja när hon fyllde år ifjol
Nu till midsommar kan det vara gott med fisk som omväxling till grillat kött. Grädde, vitt vin, torskrygg, tomat, purjolök och sparris bildar en oemotståndlig smakkombination
4 persCirka 800 gram torskryggSalt, citronpeppar150 gram smörFärsk pepparrotCitronSparrisLägg torskryggen i en ugnssäker form, krydda med salt och citronpeppar och slå lite vatten runt fisken. Baka på 150-175 grader tills köttet är vitt och fast. 800 gram torskrygg
Låt stå ca 7 minuter och känn efter att fisken sedan är fast i köttet. Så här gör du 35 minuter Lägg filéerna i en vid kastrull och koka upp vatten i en vattenkokare eller separat kastrull