Torskrygg med jordärtskockspuré. 400 gram jordärtskockor. Själva torskryggen(portionsbitar hade jag) läggs i en ugnsform tillsammans med smör, pressad citron, salt å peppar å tillagas i 150 grader till en innertemp på 56 grader(ca 15-20 minuter). 400 gram jordärtskockor
Skala potatisen och jordärtskockorna. TORSKRYGG. Salta bitar av torskrygg och låt de dra i kylen ca. 4bitar torskrygg. 300g jordärtskockor. 4bitar torskrygg. 300g jordärtskockor
Häll av vattnet från de färdigkokta jordärtskockorna och potatisen och låt ånga av en minut innan du gör detta till en krämig puré med hjälp av elvispen, mjölk och smör
Skala och hacka lök och jordärtskockor. Låt koka upp och koka på svag värme tills jordärtskockorna är mjuka, ca 7 min. 600 g urbenad torskrygg. 2 st jordärtskockor
Torsk och speciellt torskrygg tröttnar jag aldrig på, fantastiskt gott i alla dess former. Den här gången köpte jag rimmad torskrygg som jag serverade med en söt madeirasås, jordärtskockspuré, hemmagjord pesto och krispigt torskskinn
Lägg upp jordärtskockor, jordärtskockspuré, grapen, musslor, dillkvistar och fisk på tallrikar och stavmixa sist musselbuljongen till ett skum som du slår över rätten i serveringsögonblicket