Torskrygg jordärtskockor recept

Torskrygg med jordärtskocksmos

Torskrygg med jordärtskocksmos

Riktigt gott med favoriten torskrygg som kombinerats med jordärtskocka och en gammal hederlig skaldjursfond
Torskrygg med jordärtskockspuré. :)

Torskrygg med jordärtskockspuré. :)

Torskrygg med jordärtskockspuré. 400 gram jordärtskockor. Själva torskryggen(portionsbitar hade jag) läggs i en ugnsform tillsammans med smör, pressad citron, salt å peppar å tillagas i 150 grader till en innertemp på 56 grader(ca 15-20 minuter). 400 gram jordärtskockor
Torskrygg med jordärtskockspuré

Torskrygg med jordärtskockspuré

700-800 g torskrygg, 4 bitar 1 gul lök 1 lagerblad 5 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 1,5 tsk salt 5 vitpepparkorn. Jordärtskockspuré3 potatisar (stora) 3 jordärtskockor (stora) citronsaft, färskpressad 50 g smör salt vitpeppar
Rimmad torskrygg med jordärtskockspuré, pesto och madeirasås

Rimmad torskrygg med jordärtskockspuré, pesto och madeirasås

Torsk och speciellt torskrygg tröttnar jag aldrig på, fantastiskt gott i alla dess former. Den här gången köpte jag rimmad torskrygg som jag serverade med en söt madeirasås, jordärtskockspuré, hemmagjord pesto och krispigt torskskinn
Torskrygg med gott mos

Torskrygg med gott mos

Till fisken kokade jag sparris och gjorde en puré av jordärtskockor och potatis. Igår lagade jag torskrygg till middag
Fisk med jordärtskockor, blodgrape och blåmusslor

Fisk med jordärtskockor, blodgrape och blåmusslor

Lägg upp jordärtskockor, jordärtskockspuré, grapen, musslor, dillkvistar och fisk på tallrikar och stavmixa sist musselbuljongen till ett skum som du slår över rätten i serveringsögonblicket