2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vispa creme fraichen hårt tills den blir fast, detta tar ca 3-5 min med en elvisp. 300-350 gr torskrygg. 1 dl creme fraiche
Sillahallens torskrygg med bacon och gräslök. Sillahallens torskrygg med bacon och gräslök. 4 st torskrygg. 1 burk creme fraiche. 4 st torskrygg. 1 burk creme fraiche
Värm upp grädde och creme fraiche och blanda med smöret. Skillnaden är tillagningen av torskryggen, som jag valde att tillaga i ugn istället för att steka, men pepparrotsmoset och citronsåsen är Catarinas recept
Jag har sett att ICA har torskrygg fryst i portionsbitar till ett väldigt bra pris den här veckan. Den färska torskryggen från min lokala fiskbil är dock oslagbar och den här gången hamnade den i ugnen tillsammans med kantareller och hummersås
Jag brukar rimma torskryggen om man har tid. 4 person(er) 4 st bitar torskrygg1 l vatten1 dl salt1 dl vetemjölsmör, att steka iBlanda vatten och salt , lägg i torskryggen i lagen i 30 minuter. 4 st bitar torskrygg