Hade bitar av torskrygg i frysen och eftersom det var värsta vårvädret så fick det bli grillning. Min första tanke var att göra en fiskgryta så jag hade även köpt hem fänkål, citron och räkor
½ citron, saft och cest. Toppa med tunt skivad citron, sparris och till sist torsken. 1 bit torskrygg, 130-150 g. 1 citron. Lägg torskryggen att rimma i tioprocentig saltlag (1 del salt, 10 delar vatten) i cirka en halvtimme så att köttet blir fastare. 1 bit torskrygg, 130-150 g. 1 citron
4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Droppa över lite citron, och bred över peston. Lättgjord och supergod är den här fiskrätten, torskrygg som bakas i ugnen på låg värme med ett smakrikt pestotäcke
½ pressad citron. Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskrygg med äggsås. Tillsätt pressad citron, fiskbuljongtärning, två finhackade ägg, samt dill och persilja
Blanda philadelphia, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Jag är ju en person som helst äter färsk fisk men torskryggen som man köper fryst i bit från tex Findus är helt ok & det blir ju lite mer ekonomiskt
Lite citron för den som vill. Torka noggrant och stek torskryggen till fin yta i smör. Grunda med sparris på varma tallrikar, lägg varsamt på torskryggen, häll över skirat smör, och strö över "serranochips"