Låt koka upp, tillsätt lite maizena och låt såsen bli rätt så tjock, när sedan fisken är klar tar du lite av den buljongen som blivit i botten och tillsätter tills såsen får rätt konsistens för dig
Vispa ner mjölet och späd med buljong. 350-400 g torskrygg. 2 dl hummerbuljong (eller fiskbuljong smaksatt med hummerfond). 350-400 g torskrygg. 2 dl hummerbuljong (eller fiskbuljong smaksatt med hummerfond)
När musslorna öppnat sig, sila av buljongen (spara den) och häll upp musslorna i en skål. Torskrygg. Reducera buljongen till hälften och tillsätt grädden
½ dl grönsaksbuljong. Tillsätt buljong och vispgrädde. ½ dl grönsaksbuljong. 400 g torskrygg. Dela torskryggen i två portionsbitar och låt fisken rimma i lagen ca 15 minuter. 400 g torskrygg
Lägg buljong, vatten, grädde och vin i en kastrull. Huvudrätten i lördags bestod av en otroligt saftig torskrygg (allt beröm till Patrik för det var han som lagade fisken), en rotfruktspytt som smaksatts med kycklingfond och en grymma fisksåsen jag har bloggat om tidigare
Tillsätt citron så att du får en frisk och härligt syrlig smak på buljongen. Mixa ner med hjälp av en stavmixer smöret och grädden i den kokande buljongen till en skummig och härlig sås
Värm buljongen och tillsätt den i omgångar,rör underhållande på svag värme. cirka 600 gram torskrygg, gärna med skinnet kvar, håller ihop fisken. 600 gram torskrygg, gärna med skinnet kvar, håller ihop fisken