Torskrygg buljong recept

Torskrygg i ugn med en såå god sås till

Torskrygg i ugn med en såå god sås till

Borde koka sås på egen buljong oftare. Torskryggen i all ära, men den här såsen blev bara såå god. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och fiskbuljong
Ugnsbakad torskrygg med äggsås

Ugnsbakad torskrygg med äggsås

Låt koka upp, tillsätt lite maizena och låt såsen bli rätt så tjock, när sedan fisken är klar tar du lite av den buljongen som blivit i botten och tillsätter tills såsen får rätt konsistens för dig
Torskrygg med hummersås

Torskrygg med hummersås

Vispa ner mjölet och späd med buljong. 350-400 g torskrygg. 2 dl hummerbuljong (eller fiskbuljong smaksatt med hummerfond). 350-400 g torskrygg. 2 dl hummerbuljong (eller fiskbuljong smaksatt med hummerfond)
Torskrygg med brynt spetskål och vitvinssås

Torskrygg med brynt spetskål och vitvinssås

Häll på vitt vin och buljong. Häll den reducerade vinbuljongen i vispgrädden. 800 g torskrygg. 4 dl fiskbuljong. 800 g torskrygg 1 spetskål 125 g sockerärtor. Vitvinssås2 schalottenlökar 0,5 kruka timjan 4 dl vitt vin 4 dl fiskbuljong 4 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche 60 g forellrom 1 kruka gräslök, finhackad smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Smörstekt torskrygg med tillbehör

Smörstekt torskrygg med tillbehör

När musslorna öppnat sig, sila av buljongen (spara den) och häll upp musslorna i en skål. Torskrygg. Reducera buljongen till hälften och tillsätt grädden
Torskrygg med ramslökssås

Torskrygg med ramslökssås

½ dl grönsaksbuljong. Tillsätt buljong och vispgrädde. ½ dl grönsaksbuljong. 400 g torskrygg. Dela torskryggen i två portionsbitar och låt fisken rimma i lagen ca 15 minuter. 400 g torskrygg
Honungsmarinerad torskrygg, rotfruktspytt och god fisksås

Honungsmarinerad torskrygg, rotfruktspytt och god fisksås

Lägg buljong, vatten, grädde och vin i en kastrull. Huvudrätten i lördags bestod av en otroligt saftig torskrygg (allt beröm till Patrik för det var han som lagade fisken), en rotfruktspytt som smaksatts med kycklingfond och en grymma fisksåsen jag har bloggat om tidigare
Torskrygg med spenat- och pepparrotssås

Torskrygg med spenat- och pepparrotssås

Smaka av med buljong, ev salt och vitpeppar. 4 torskrygg filéer. 1/2 grönsaksbuljongtärning / 2 msk koncentrerad fond. 4 torskrygg filéer. 1/2 grönsaksbuljongtärning / 2 msk koncentrerad fond
Tareqs torskrygg med champagnesås och blomkålspuré

Tareqs torskrygg med champagnesås och blomkålspuré

Tillsätt citron så att du får en frisk och härligt syrlig smak på buljongen. Mixa ner med hjälp av en stavmixer smöret och grädden i den kokande buljongen till en skummig och härlig sås
Stekt torskrygg med kantarellrisotto‏

Stekt torskrygg med kantarellrisotto‏

Värm buljongen och tillsätt den i omgångar,rör underhållande på svag värme. cirka 600 gram torskrygg, gärna med skinnet kvar, håller ihop fisken. 600 gram torskrygg, gärna med skinnet kvar, håller ihop fisken
Torskrygg med pocherat ägg & vittvinsås 12 propoints

Torskrygg med pocherat ägg & vittvinsås 12 propoints

Tillsätt vin, buljong och grädde. 300 g torskrygg. 1 1⁄2 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong. Torskrygg med pocherat ägg & vittvinsås 12 propoints 2 port. 300 g torskrygg. 1 1⁄2 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong