Torskrygg brynt recept

Torskrygg, brynt smör och pepparrot

Torskrygg, brynt smör och pepparrot

Men igår vispades inget smör, utan det bryntes och serverades till en bit torskrygg. Lägg en bit torskrygg per person på bakplåtspapper i en ugnsfast form
Ugnsbakad torskrygg med rostad spetskål och brynt smörsås

Ugnsbakad torskrygg med rostad spetskål och brynt smörsås

Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. Brynt smörsås100 g smör 1,5 dl crème fraîche 1,5 dl vispgrädde 2-3 msk gräslök, finhackad 0,5 citron, finrivet skal 0,33 citron, saften 1-2 msk vatten salt
Torskrygg med Brynt Lök och Ansjovissås...

Torskrygg med Brynt Lök och Ansjovissås...

600 g torskrygg (färsk eller fryst). 600 g torskrygg (färsk eller fryst). Vi har fullständigt snöat in på fisk denna våren och det är mat som hör vår och sommar till
Torskrygg med Brynt Smör och Annat Gott...

Torskrygg med Brynt Smör och Annat Gott...

Torskrygg när den är som bäst. 400 g färsk torskrygg med skinn. 200 g brynt smör. 400 g färsk torskrygg med skinn. 200 g brynt smör
Torskrygg med brynt smör-vinägrett

Torskrygg med brynt smör-vinägrett

8 Mandelpotatisstomp 1 kg mandelpotatis 75 g rumsvarmt smör 150 g riven Västerbottensost 2 dl gräddfil Brynt smör-vinägrett 100 g smör 1 stor gurka 4 msk färskpressad citronjuice Rimmad torskrygg 1 l vatten 1 dl salt 8 bitar torskryggfilé (à ca 150 g) olja (till formen) Till servering ca 100 g regnbågs- eller löjrom färsk dill färsk körvel Lägg till i inköpslistan