Salta torskryggen. Smält smöret i en kastrull på hög värme, när smöret smält så vispar du hela tiden tills smöret börjar skumma och du ser att det börjar bli brynt
Men igår vispades inget smör, utan det bryntes och serverades till en bit torskrygg. Lägg en bit torskrygg per person på bakplåtspapper i en ugnsfast form
Servera torskryggen med potatismos eller pressad potatis, brynt smör, fläsk,. Tyvärr är torskrygg ofta ett dyrt alternativ i jämförelse med vanliga torskfiléer
600 g torskrygg (färsk eller fryst). 600 g torskrygg (färsk eller fryst). Vi har fullständigt snöat in på fisk denna våren och det är mat som hör vår och sommar till
8 Mandelpotatisstomp 1 kg mandelpotatis 75 g rumsvarmt smör 150 g riven Västerbottensost 2 dl gräddfil Brynt smör-vinägrett 100 g smör 1 stor gurka 4 msk färskpressad citronjuice Rimmad torskrygg 1 l vatten 1 dl salt 8 bitar torskryggfilé (à ca 150 g) olja (till formen) Till servering ca 100 g regnbågs- eller löjrom färsk dill färsk körvel Lägg till i inköpslistan