Torskfile vitlök recept

Torskfilé gryta

Torskfilé gryta

När potatis och morötter är färdigkokta häll i de krossade tomaterna, en pressad vitlöksklyfta och broccolibuketterna
Torskfilé, blomkål och smörsås

Torskfilé, blomkål och smörsås

Hacka lök, vitlök och persilja. 1 st vitlöksklyfta. 1 st vitlöksklyfta. God kväll. Kvällens mat blev väldigt lyckad, supersmarrigt
Cajunkryddad torskfilé med skirat örtsmör…

Cajunkryddad torskfilé med skirat örtsmör…

Alla kryddor inklusive den rivna löken och mortlade vitlöken lades i en bunke och blandades väl. 1 klyfta vitlök, halvgrovt mortlad. 1 klyfta vitlök, halvgrovt mortlad
Torskfilé med tapenade och svartkål

Torskfilé med tapenade och svartkål

Hacka lök och vitlök fint. 1 vitlöksklyfta. 1 vitlöksklyfta 1½ dl grädde. Idag fanns det skreifilé i fiskdisken och då måste man passa på
”Bröad” torskfilé.

”Bröad” torskfilé.

Jag brukar spara den i kylskåp håller upp till en vecka, kan sedan smaksättas med vitlök, färska kryddor använd egen fantasi
Torskfilé marinerad i soja och ingefära

Torskfilé marinerad i soja och ingefära

Riv ingefäran fint och pressa vitlöken och limefrukterna. F'låt, men det är inte en vidare vacker maträtt eller bild ni får ta del av idag, men ibland finns det helt enkelt inte tid för glitter och glamour när hungern är som störst och man inte vill äta kall fisk
Recept: Torskfilé med fluffigt saffranstäcke

Recept: Torskfilé med fluffigt saffranstäcke

Tillsätt sedan saffran och fond,pressa även i vitlöken. 2 pkt Torsk (eller någon annan vit fisk)25 g Smör3 msk Mjöl0,5 g Saffran (1 påse)1 klyfta Vitlök4 dl Mjölk (alternativt kan man ersätta 1 dl mjölk med vitt vin)1 msk Hummerfond alt. 1 klyfta Vitlök

Olivstekt Torskfilé

Salta lätt, bryn på ena sidan i olivolja i en stor stekpanna, tillsätt sen chorizon, vitlöken och soltorkade tomaterna
Parmalindad torskfilé I

Parmalindad torskfilé I

Blanda olja, pressad vitlök och basilika. 1 st vitlöksklyfta. Skär fisken i 8 bitar. Fördela det över fisken
Panerad torskfilé med granattsatsiki

Panerad torskfilé med granattsatsiki

Smaksätt yoghurten med salt och peppar, pressad vitlök samt granatkärnor och persilja. 1 st vitlök. Skala potatisen, koka mjuk i vatten som precis täcker