Sältan kommer från soja och det är den kinesiska sorten som, tillsammans med honung, ger fisken den där härligt bronsbruna färgen, syran kommer från limesaft och med ingefärans hjälp får du hetta och sting
Om du inte tål mandel ökar du i stället på mängden kokosflingor, och om du inte tål eller vill äta mjölkprodukter kan du göra såsen med någon alternativ yoghurtvariant av havre eller soja
Tillsätt grädde, saffran, soja och smaka av med citronsaft, salt och peppar. 0,5 dl sojamjöl. 2 msk ekologisk tamari soja. Fröknäcke 1 dl solrosfrön 1 dl pumpafrön 0,5 dl sesamfrön 0,5 dl linfrön 0,5 dl sojamjöl 1 msk fiberhusk 1 nypa salt 2 dl hett vatten 2 nypor havssalt. Saffransfiskgrytan 2 klyftor vitlök 1 gul lök 2 morötter 2 palsternackor 1 rotselleri, liten ca 2 dl vatten 1 tärning ekologisk grönsaksbuljong 5 dl ekologisk matlagningsgrädde 1 g saffran 2 msk ekologisk tamari soja citron , efter smak salt , efter smak peppar, efter smak 300 g färsk laxfilé 300 g färsk torskfilé
Japansk soja att dippa fiskkakorna i är väldigt gott. Drömmar om sommar, sol och värme översätter vi gärna till middagen på tallriken dagar som dessa, när det är grått, slaskigt och kallt ute kockar vi till lite spicy mat, stänger ögonen och låtsas att vi är på semester
600 g torskfilé i tärningar, ca 5 cm stora Saften av ½ citron Salt Svartpeppar 3 gula lökar 7 cm färsk ingefära 2 msk majsolja 2 msk mörk soja 1 msk risvinsvinäger eller äppelcidervinäger 1 dl grönsaksbuljong 1 hackad liten röd chili
4 Torsk 600 g torskfilé 1 dl vetemjöl 2 msk smör eller margarin 900 g potatis Kantarellsås 1 gul lök 1 burk kantareller (à 184 g) 1/2 msk olja salt och peppar 1 msk maizena majsstärkelse 2 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 msk soja Haricots verts 150 g haricots verts 1 rödlök 1 msk rödvinsvinäger 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken