4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron salt svartpeppar peppar 8 ark bakplåtspapper 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan
Vi åt potatismos smaksatt medcitron till vår fiskmiddag och det kan vi varmt rekommendera. Häll grönsaksröran på fisken, strö på örternaochcitronskaloch häll vinet i formen
Häll över såsen och toppa med lite riven ost. Servera med lättkokta sugersnaps eller en grönsallad. Rör ut fiskfonden i grädden och blanda i örter, rivet citronskaloch crème fraiche
Smaka av medcitronsaft, salt och peppar innan servering. Fiskgrytan är alla tiders lättlagad och får en härlig frisk och fräsch smak av citron, tomat och dill
Dekorera gärna med färska örter. Skålla tomaterna genom att skära ett kryss på toppen, sänka ned i kokande vatten ett par minuter och sedan dra över med iskallt vattem
Pressa ner juicen från citronen. Krydda med salt och peppar. Mixa ärterna med stavmixer till en puré. Späd eventuellt med lite vatten, smaka av med salt och peppar
Krydda upp soppan medörter, cayenne salt och vitpeppar. Däremot tycker jag att en frisk fisksoppa med mycket örter passar alldeles utmärkt för vårlunch