Torskfile kummin recept

Brysseltorsk

Brysseltorsk

200 - 300 g torskfilé 200 - 300 g brysselkål 3 - 4 skivor rökt skinka ½ rödlök 2 - 3 msk vetemjöl smör rapsolja kummin peppar salt Koka brysselkålen, skiva rödlöken tunt, skär skinkan i smala strimlor
Gunillas festfisk

Gunillas festfisk

Rosta t ex fänkålsfrö eller kummin i het panna, mortla och krydda fisken med. Grundrecept1. Sätt ugnen på 225 grader
Kryddostöverbakad torsk, stekt spetskål & rågbröd

Kryddostöverbakad torsk, stekt spetskål & rågbröd

2,5 dl riven kryddost (med kummin och nejlika). Ugnsstekt spetskål är fantastiskt gott. Kryddost och rågbröd funkar bra ihop – men vad händer om man en höstkväll ger sig på att kombinera det med fisk
Kokospanerad torsk med mangosalsa

Kokospanerad torsk med mangosalsa

2,5 dl kokosflingor + 1/2 tsk curry + 1/2 tsk kummin +1/4 tsk mald koriander + havssalt & peppar. 2,5 dl kokosflingor + 1/2 tsk curry + 1/2 tsk kummin +1/4 tsk mald koriander + havssalt & peppar
Sydamerikansk fiskgryta

Sydamerikansk fiskgryta

Fräs löken i smör tillsamans med curry, vitlök och kummin. 1 tsk kummin.  . Sydamerikansk fiskgryta. 4 port. 1 -2 msk smör

Indisk gryta

Häll i kummin i oljan och fräs på några sekunder tills det smattrar till. Häll därefter i kryddorna (Garam Masala, Gurkmeja, Spiskummin och lite peppar och chili) och stek på

Bakad torsk med kantareller och inlagda betor

Koka upp kycklingbuljong, äppeljuice, kummin och fänkålsfrön. ½ msk kummin. Sätt ugnen på 120 grader. Koka betorna i kokande vatten tills de är mjuk rakt igenom