Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon
4 Torsk 600 g torskfilé 1 dl vetemjöl 2 msk smör eller margarin 900 g potatis Kantarellsås 1 gul lök 1 burk kantareller (à 184 g) 1/2 msk olja salt och peppar 1 msk maizena majsstärkelse 2 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 msk soja Haricots verts 150 g haricots verts 1 rödlök 1 msk rödvinsvinäger 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Är sugen på en god gös eller torskfilé med stekta smörslungade kantareller, alternativt riven pepparrot med olivolja ringlad över och en enkel kokt potatis alternativ rösti till det
Om du har kantareller hemma går det utmärkt att byta ut brödbitarna mot dem. Hej matfolket. Här har jag gjort en enkel liten förrätt som passar perfekt till en höstmiddag med familj och vänner
Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon
7 bitar torskrygg el torskfile el annan vit fisk. 7 bitar torskrygg el torskfile el annan vit fisk. Det fick bli hemlagad fiskgratäng med potatis idag till middag
500 g kantareller. Börja med att rensa och putsa svampen. Stek svampen i smör så den får en härlig yta. Skär bacon i mindre bitar och blanda ner i svampen