Hacka vitlöken och fräs i olja i en stor gryta tillsammans med ingefära och currypasta. Torskgryta med röd curry och kokosmjölk, 4-6 portioner. 1 msk röd currypasta. Torskgryta med röd curry och kokosmjölk, 4-6 portioner
Hade lite frysta torskfiléer hemma och istället för att som jag i vanliga fall brukar göra, antingen steka på dem i smör eller köra i ugnen så gjorde jag en "fishcurry"
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken. 12 msk grön currypasta. 1Torsk i grön curry600 g fryst torskfilé 1 gul lök, strimlad 2 msk grön currypasta 2 klyftor vitlök, skivade 1 citrongräs, krossat 50 g färsk ingefära, skalad och skivad 1 grön chilifrukt, skivad 400 g kokosmjölk 1 dl grädde 1 lime, saften 1 dl thaibasilika, plockade blad 1,5 msk fisksås 100 g sticklök/vårlök 100 g sockerärtorTorsk i grön curry
En krämig fiskgryta som får smak av apelsin och curry och som man helt enkelt bara vill ha mer av. Curry och apelsin är verkligen en alldeles förträfflig kombination, och fisk behöver man ju dessutom alltid äta mer av lite till mans
Fräs grönsakerna i lite olja, tillsätt curry-pastan och kokosmjölken och citronsaften, låt allt sjuda 5 minuter, lägg sen i fisken. 2 msk röd-curry pasta
4 600 g torskfilé 900 g potatis 1 gul lök 1 äpple 1 msk olja 1 tsk curry 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl vispgrädde salt och peppar 2 morötter 150 g haricots verts 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken