Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomater och spenat
Lägg fisken i en ugnsfast form. Jag använde ett tinat “block” med torskfilé när jag lagade maten. Kontrollera innehållet i peston med avseende på gluten
Lägg torsken i en ugnssäker form, salta och peppra. Här ska ni få ett recept på torsk som är lite annorlunda än vad man kanske vanligen gör med denna fisk men gudars så gott det är
Till fisken så gjorde jag ugnsrostade grönsaker och pesto. Som jag berättade i tidigare inlägget så har vi varit på Käringön i några dagar och en dag så var Jonny (min sambo) och Christian ute för att fiska torsk
Fisk fänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Som tur är brukar jag fylla på skafferiet med lite smått och gott (jag känner mig själv) och längst in i skåpet fanns en pesto-burk (nötfri) och tillsammans med lite riven parmesan fick det bli kvällens smaksättare för den torsk vi planerat att äta
Lägg den i en ugnsfast form. Fisk med en variant på pestotäcke. 600 g torsk (eller annan vit fisk). Sätt ugnen på 200 g. Bred peston över och stek fisken i ugnen i ca 10 minuter. 600 g torsk (eller annan vit fisk)
Lägg på hälften av chermoulan på torsken i en ugnssäker form. Väldigt god och smakrik fiskrätt med en aning styrka från chilin, peston går att använda även till fågel och ljust kött