4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Koka upp marinaden och tillsätt sherryn. Alla dessa ingredienser och några till blandar du samman till en marinad som du låter torsken ligga i under några timmar, det funkar jättebra att göra den på morgonen och låta den ligga över dagen, innan du snabbt steker den
2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs ½ dl chilisås1 msk torr sherry eller konjak½ tsk salt 1/4 krm cayennepeppar Blanda alla ingredienser väl och låt gärna såsen stå ett par timmar eller över natten. 3-4 gula lökar, finhackade2-3 vitlöksklyftor, finhackade2 påsar saffran2 msk paprikapulver1 tsk timjan3 lagerblad3 dl torrt vitt vin1 ½ l fiskbuljong2 burkar krossade tomater1 burk tomatjuice400 g torsk el. 1 msk torr sherry eller konjak
Igår var det torsk med räkor som stod på menyn. Häll på grädde, creme fraiche, sherry och citronsaft och låt såsen puttra i hop tills fisken är genomstekt
½ dl halvtorr sherry. 400 g fiskfilé av torsk. 3 msk sherry. Dela i förväg fisken i lagom små bitar, skala och skär ingefäran i fina strimlor och skiva löken tunt