Torsk sej recept

Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej
Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos

Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos

4 10 - 12 potatisar (12 potatisar motsvarar 1 kg) 400 g sej, hoki eller torskfilé (färsk eller djupfryst) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 paket bacon (à 140 g) 1 paket djupfryst broccoli (à 250 g) 2 dl matyoghurt 1 tsk salt 1 tsk socker 1 - 2 krm mald vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

4 4 torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150g) 1 ägg 3/4 dl ströbröd 1/2 dl vetemjöl 1 krm peppar 1/2 tsk salt 2 msk smör eller magarin 2 msk olja Pepparrotssås 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 3 dl hönsbuljong 3 dl grädde eller mjölk 2 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger 2 1/2 msk riven pepparrot 1 pkt fryst bladspenat (à 250 g) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Sej i pepparrotssås

Sej i pepparrotssås

Sej är nog min favoritfisk, och jag använder mig av den allt som oftast när jag har fisk på menyn, men vill man hellre använda sig av torsk eller någon annan vit fisk, så går det så klart precis lika bra
Ostgratinerad torsk med curry

Ostgratinerad torsk med curry

600 g torskfilé (kan bytas ut mot sej eller hoki). 600 g torskfilé (kan bytas ut mot sej eller hoki). 40 minuter
Torsk med tomatsalsa och mozzarella i paket

Torsk med tomatsalsa och mozzarella i paket

Tomatsalsan har vi gjort några gånger tidigare, men i ugnen har den aldrig hamnat så det var ett litet vågspel som visade sej funka bra det också
Torsk i pastasås

Torsk i pastasås

400 g torskfilé/sej. Tina och skär fisken, hacka löken. Fräs löken mjuk i en gryta. Vispa ut mjöl i grädden
Torsk i senapssås med spenat

Torsk i senapssås med spenat

1.  Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader varmluft. 2. Skär fisken i 4 bitar. Salta dem runt om
Torsk gremolata

Torsk gremolata

600 g djupfryst torsk eller sej eller kolja. Sätt ugnen på 150°C. Lägg det tinade fiskblocket i en smord ugnssäker form
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås

4 600 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej 1 tsk salt 2 krm peppar ca 1 l matolja till fritering Ägg- och kaviarsås 4 ägg 1 rödlök 1/2 dl kaviar på tub 1/2 dl crème fraiche 1/2 dl lättmajonnäs 1 krm salt 1 krm peppar 1 dl finskuren gräslök 2 msk färskpressad citronjuice citronklyftor till garnering Panering 2 ägg 0,8 dl vetemjöl 2 dl panko eller ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sprödbakad sej med hemmagjord remouladsås

Sprödbakad sej med hemmagjord remouladsås

Jag minns hur mycket jag gillade när vi hade sprödbakad torsk i skolan. 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort). 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort)