Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej
Sej är nog min favoritfisk, och jag använder mig av den allt som oftast när jag har fisk på menyn, men vill man hellre använda sig av torsk eller någon annan vit fisk, så går det så klart precis lika bra
Ugnsbakad torsk med brynt smör, ägg, ansjovis, räkor och rödlök 4 portioner. 4 portionsbitar fiskfilé (ca 150 g), t ex torsk, kolja eller sej. Ugnsbakad torsk med brynt smör, ägg, ansjovis, räkor och rödlök 4 portioner
4 600 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej 1 tsk salt 2 krm peppar ca 1 l matolja till fritering Ägg- och kaviarsås 4 ägg 1 rödlök 1/2 dl kaviar på tub 1/2 dl crème fraiche 1/2 dl lättmajonnäs 1 krm salt 1 krm peppar 1 dl finskuren gräslök 2 msk färskpressad citronjuice citronklyftor till garnering Panering 2 ägg 0,8 dl vetemjöl 2 dl panko eller ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag minns hur mycket jag gillade när vi hade sprödbakad torsk i skolan. 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort). 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort)