Torsk provencale recept

Torsk provencale

Torsk provencale

800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
Torsk Provencale - fisk i ugn

Torsk Provencale - fisk i ugn

TorskProvencale - en enkel middag med fransk, rustik känsla. Salta och krydda torskfilén. TorskProvencale
DAGENS MATTIPS - TORSKRYGG..

DAGENS MATTIPS - TORSKRYGG..

- Gör ett kryddsmör med riktigt smör ( vi hade smör med havsalt och blandade det med örtkryddor provencale, frysta )
Fiskburgare med romsås

Fiskburgare med romsås

1 kg fiskfärs (500 gr kolja, 250 gr lax och resten torsk). 3 msk hackad färsk basilika, timjan, kyndel och rosmarin eller Provencalekrydda (Findus frysta). 1 msk Provencale krydda. 1 kg fiskfärs (500 gr kolja, 250 gr lax och resten torsk). 3 msk hackad färsk basilika, timjan, kyndel och rosmarin eller Provencalekrydda (Findus frysta). 1 msk Provencale krydda
Köket jubilerar

Köket jubilerar

I april gjorde vår veckomatsedel come back här i köket och det visade sej vara väldigt uppskattat, torsk med citron var en av rätterna som fanns med på menyn
Torsk provencal

Torsk provencal

Lägg fiskfiléerna brevid varandra i en smord ugnssäker form. Salta ochpeppra. Vispa ägget och rör i crème fraiche, pressad vitlök, persilja,rosmarin och körvel
Havets biffar med örtsås ..

Havets biffar med örtsås ..

600 g sej/torsk eller koljafilé. 3 msk örtkryddor provencale. 600 g sej/torsk eller koljafilé. 3 msk örtkryddor provencale

Millans fisk – på beställning

400-600 g fisk (vitfisk, torsk eller ngt annat). ½-1 pkt Frusna örtkryddor provencale.  . Dottern utbrast idag – kan vi inte göra Millans fisk ikväll

Torsk provencale med svamp

600 g torsk. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Skär svampen i mindre bitar. Hacka schalottenlökarna och de soltorkade tomaterna fint

Torsk provencal

600 g torskfilé. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pressa ner vitlöken i det smälta smöret och pensla fisken med smörblandningen

Torsk provencale

Lägg torsken i en smörad ugnsform. 1 torskblock. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och pressa i vitlöken

Norsk torsk Provencale

Lägg allt tillsammans med torskbitarna och hönsbuljongen i ugnsformen. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva potatis, morötter och lök