Riv parmesanost. Ta ut torsken ur ugnen och toppa med pesto och rucola. Salta och peppra torsken. Mixa allting till en pesto tillsammans med pressad citron, salt, peppar och riktigt med olivolja
Fisk fänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Som tur är brukar jag fylla på skafferiet med lite smått och gott (jag känner mig själv) och längst in i skåpet fanns en pesto-burk (nötfri) och tillsammans med lite riven parmesan fick det bli kvällens smaksättare för den torsk vi planerat att äta
Fisk med en variant på pestotäcke. 600 g torsk (eller annan vit fisk). 1 dl riven västerbottenost (eller parmesan). Bred peston över och stek fisken i ugnen i ca 10 minuter. 600 g torsk (eller annan vit fisk)
ex parmesan eller västerbottensost. Till vår frittata åt vi torskrygg som först täckts med en pesto och sedan ugnsbakades, smakerna var som gjorda för varandra vill vi lova
I receptet beskrivs torsk med cashewtäcke som gärna serveras med kokt eller pressad potatis samt en god salsa (länk i receptet) och gärna säsongens grönsaker från odlingslådor eller gårdsbutiker
Stoccafisso är torkad torsk och ett arv från vikingarna. Pesto på liguriskt vis. Man gör en fyllning av musselhack, inkråm från vitt bröd, parmesan, ägg, lite mortadella och smaksätter med dragon och muskotnöt
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Häll vatten, citronsaft, kycklingfond och kapris i samma stekpanna som torsken stektes i, och rör runt ordentligt, så att eventuella rester av mandelpaneringen blandas med vätskan