Torsk morötter recept

Ugnsbakad torsk på bädd av spenat och morot

Ugnsbakad torsk på bädd av spenat och morot

Riv morötterna och löken grovt och dela oliverna i halvor. Lägg torskryggen i saltlagen i 15 minuter. Fräs spenat, morötter och lök i en stekpanna med olivolja, i 2-3 minuter. 800 g torskrygg eller torskfilé. 2 morötter. 800 g torskrygg eller torskfilé 0,5 l vatten 0,5 dl salt 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen 2 morötter 2 schalottenlökar 12 svarta oliver 0,5 citron, pressad saft olivolja salt och svartpeppar 1 dl ströbröd 1 citron, rivet skal 1 dl persilja, finhackad 2 tsk torkad timjan 2 msk pinjenötter 1 dl olivolja citron, till servering
Recept: Torsk i kokosmjölk med citron och morötter

Recept: Torsk i kokosmjölk med citron och morötter

Skala och skär morötterna i "kronor". Torsk i kokosmjölk med citron och morötter (4 personer). 4 frysta torskfileer (vi hade 520 g totalt). 4-5 morötter. 4 frysta torskfileer (vi hade 520 g totalt). 4-5 morötter citronpeppar
Torsk morötter ingefärsbuljong

Torsk morötter ingefärsbuljong

Torsk och morötter läggs i buljongen. Låt morötterna sjuda i buljongen ett litet tag innan du lägger i fisken
Torsk med vitvinssås och morötter

Torsk med vitvinssås och morötter

500 g torskfilé 20 cm purjolök 4 msk vetemjöl 2 dl torrt vitt vin 3 dl grädde 50 g smör ca 600 g potatis 0,5 kruka dill 0,5 kruka persilja 1 citron, skalet. Snabbpicklade morötter3morötter (stora) 0,5 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 1,5 dl vatten
torsk rökiga morötter stekt sallad

torsk rökiga morötter stekt sallad

Den här kompositionen kan ju låta lätt underlig – rökiga morötter och stekt sallad. Upprinnelsen är att vi hade mängder av morötter i kylen och sallad som började ledsna
Lättgjord vardagsfiskgryta med torsk, morötter, ärtor och broccoli

Lättgjord vardagsfiskgryta med torsk, morötter, ärtor och broccoli

Tina torsken. Skala och slanta morötterna, dela broccolin i buketter, skala och flisa vitlöken. 1 paket djupfryst torsk på 400 g - MSC-märkt förstås. 4 - 5 stora morötter. Lägg i morötterna och vitlöken och låt dem sjuda ca 10 minuter. 1 paket djupfryst torsk på 400 g - MSC-märkt förstås. 4 - 5 stora morötter
Ugnsbakad torsk med purjolök och tomat

Ugnsbakad torsk med purjolök och tomat

Servera med kokt potatis eller som vi gjorde ångkokta morötter och potatis. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Lägg torskfiléerna i en ugnsform. koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt
Torsk med härlig räksås

Torsk med härlig räksås

Torsken serveras på en bädd av babyspenat med en härlig räksås över. 600 gr torskfilé. Detta är en rätt som tar lite tid, men det är den absolut värd
Torsk i currysås med äpple och dill

Torsk i currysås med äpple och dill

Servera grytan med ris, haricot verts och morötter. en solig currygryta med torsk. Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina
Torsk + bacon = supergod vardagsmat

Torsk + bacon = supergod vardagsmat

Grovriv morötter, finhacka persilja. Jag älskar fiskrätter, gärna lax men här är en oväntad kombination med torsk och baconsås som vi testade hemma för ett tag sen
Torsk i ugn med citron- och dillsås

Torsk i ugn med citron- och dillsås

Servera exempelvis tillsammans med pressad potatis och rårivna morötter. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och citronpeppar
Torsk med fetaost och pesto

Torsk med fetaost och pesto

Jag serverade fisken med potatismos, kokta morötter, skivad gurka och basilika. Jag använde ett tinat “block” med torskfilé när jag lagade maten
Parmesangratinerad torsk

Parmesangratinerad torsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram torskfilé 100 gram parmesanost , riven 2 dl crème fraiche 1 st vitlöksklyfta(or) 0,25 st citron(er) , saften från ca 2 klyftor 1 tsk basilika , torkad 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Sallad 250 gram morötter 0,5 st zucchini 0 st olja 0 st vinäger Tillbehör 4 dl couscous , el