Ett gäng cocktailtomater som också började ledsna på sin tur bakades i ugn med olivolja, rosmarin, vitlök och flingsalt och fick utgöra en färgklick på tallriken
4 Pumpapuré 1 liten butternutpumpa (à ca 800 g) 1/2 rotselleri (à 350 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 2 msk asiatisk fisksås 1 - 2 msk vitvinsvinäger ev salt Torsk 2 vitlöksklyftor 4 bitar torskryggfilé (à 150 g) 4 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 1/2 dl rostade hasselnötter 2 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Nu är det dags att äta skrei - men får du inte tag på den så går vanlig torsk också bra. Mal lite svartpeppar över och stek dem i stekpanna med olja så att de får fin färg
Den här veckan bjuder jag på skreitorsk. Pumpapuremed blodapelsin. Med smörstekt svartrot, knaprigt sidfläsk, råmarinerad kålrabbi, puré på pumpa & blodapelsin, samt en vitvinsås
Minns ni Kikärtsgrytan med saffran serverat med rispapperssamosas pappa dängde till med när jag personligen befann mig i fasen jag äter bara torsk på dieten
Dagens middag lagades på kummel (Merluccius merluccius) som är besläktad medtorsken. Jag köpte en hel bit som var urtagen, skivade den och stekte den med ben och allt precis som en laxkotlett
Det är torsk som simmat från Barents hav i könsmogen ålder ner till norska Atlantkusten. Ganska enkelt att laga om man är lite varsam med fisken och använder termometer, så det blir perfekt