Vita fiskfileer av valfri sort, ex torsk, sej, pollock, aborre osv. Igår gjorde jag jättegoda inomhusgrillade karreskivor medosttäcke och marinerad sallad
I dag bjuder Mårtenssons nämligen på en lax (går säkert jättebra medtorsk också) som får ett sötstarkt osttäcke över sej innan den åker in i ugnen för tillagning
Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche i en bunke. Krydda med basilika, salt och peppar och bred ostblandningen över fisken
I den andra maträtten, har jag gjort biffar i kryddig tomatsås, med ett osttäcke över. I denna har jag en gräddig citronsås och fisken är kryddad med persilja, dill, gräslök, salt och vitpeppar
Panerad torsk/Fiskpinnar. Ibland kanske med en pajbotten och ibland med ett osttäcke. Som hos oss just nu så har vi mest middagsro om de får äta med sina Hello Kitty bestick, sitta själva vid Lillebordet (ett barnbord) och får kallekeso (keso som är kall) till maten
Knaprigt osttäckemed somrig sallad. Bred smeten över bägge torskbitarna och toppa med mandelspån. För någon vecka sedan åt jag denna goda fiskrätt, med en riktigt somrig sallad till